Dan Barna: PNL are ”un fel pesedist” de a administra România, ”în unele locuri”

02-12-2020 15:44


Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, consideră că Partidul Național Liberal are ”un fel pesedist” de a administra România, ”în unele locuri”.

Întrebat de jurnalistul Cristian Leonte, într-un interviu acordat www.stirileprotv.ro, ce reproșuri are de făcut Guvernului liberal, Barna s-a referit la ”numirile îndoielnice” ale unor persoane în conducerile unor spitale - persoane, care, spune el, nu aveau nicio calificare.

O altă critică a liderului USR la adresa PNL este legată de numirile pe criterii politice în companii de stat, unde este nevoie de profesioniști - cel mai recent exemplu fiind al companiei Apele Române, situație semnalată inclusiv de președintele Klaus Iohannis.

Barna promite că, dacă USR PLUS va ajunge la guvernare după alegerile parlamentare din 6 decembrie, acest ”fel pesedist de a administra România, care există și în PNL în unele locuri” va fi eliminat.

”Vedem situații, numiri îndoielnice, manageri de spital care n-aveau nicio calificare pentru a fi în pozițiile acelea. Sunt lucrurile și felul de a face politica aceia de tip vechi, care din păcate există și în manifestările .. Reportajul Recorder e cel mai bun exemplu, ca să înțelegeți ce vreau să spun. Continuă să existe acest fel de a face politică și de aceea e atât de important ca USR PLUS să fie o parte importantă din următoarea guvernare. Pentru că noi suntem garanția că felul pesedist de a administra România, care există și în PNL în unele locuri, și asta, există dovezi foarte clare, felul acela va fi eliminat și nu se mai întâmplă pe mai departe în România, pentru că USR PLUS nu va accepta așa ceva. Asta este miza acestor alegeri.” - a declarat liderul USR pentru Știrile Pro TV.

CITIȚI ȘI: Interviu cu Dan Barna. Ce condiții va pune USR-PLUS ca să intre la guvernare cu PNL

În ceea ce privește felul în care PNL a administrat criza provocată de epidemia de Covid-19, liderul USR este de părere că lipsa de comunicare a Guvernului Orban a provocat pagube în rândul categoriilor sociale vizate în mod direct de restricții.

”Faptul că măsurile au fost comunicate de seara pe dimineața, cei din industria de ospitalitate au fost afectați deseori. Oamenii și-au cumpărat produse și stocuri alimentare pentru restaurant astăzi și a doua zi au aflat că tocmai li s-a suspendat din nou activitatea. Adică, unele lucruri ar fi putut fi comunicate mult mai bine pentru a evita impactul oricum negativ important.” - a spus Dan Barna pentru www.stirileprotv.ro.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO