Alegeri locale 2020 Olt. Doi candidaţi PMP la funcţia de primar au obţinut câte un singur vot

Ultima actualizare: 28-09-2020 19:37
Alegeri locale 2020 Bucureşti. Bătălia pentru Primăria Capitalei.
Agerpres

Candidaţii PMP la funcţia de primar în comunele Grădinari şi Optaşi-Măgura au obţinut câte un singur vot, iar cel din comuna Şopârliţa a obţinut două voturi, scrie Agerpres.

Cu toate astea listele de candidaţi ale partidului pentru consiliile locale în cele trei comune cuprind mai multe nume şi au fost votate de mai multe persoane, potrivit rezultatelor parţiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Având în vedere numărul voturilor obţinute de cei trei candidaţi, este posibil ca aceştia să nu fi reuşit să obţină voturi nici de la colegii lor de partid alături de care au candidat pe aceeaşi listă pentru mandate de consilieri locali.

În comuna Grădinari, candidatul pentru funcţia de primar Marius Oprea (PMP) a avut un singur vot, iar pentru lista de candidaţi a PMP la Consiliul Local Grădinari au fost şapte voturi, deşi lista cuprinde numele a 14 candidaţi, cu Marius Oprea pe prima poziţie. Rezultatele indică faptul că o parte dintre candidaţii pentru mandatele de consilier local nu s-au votat pe ei înşişi.

O situaţie similară este şi în localitatea Optaşi-Măgura, unde pentru candidatul PMP la funcţia de primar, Radu Florea, a fost un singur vot şi pentru lista de candidaţi PMP pentru consiliul local au fost opt voturi. Pe lista PMP pentru Consiliul Local Optaşi-Măgura au fost 12 candidaţi, pe prima poziţie fiind Radu Florea.

Într-un clasament al candidaţilor cu cel mai mic număr de voturi, pe locul secund s-ar situa un candidat PMP la funcţia de primar al comunei Şopârliţa, Mihai Zamfir, care a obţinut numai două voturi. Lista de candidaţi a PMP pentru Consiliul Local Şopârliţa, care cuprinde 12 candidaţi - cu Mihai Zamfir pe primul loc - a obţinut 19 voturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO