Zeci de locuri de joacă din București au fost închise. Care este motivul
Numeroase locuri de joacă pentru copii s-au transformat în ultimii ani în capcane periculoase. În Capitală, cele mai uzate sunt în marile parcuri.
Cu rugină, elemente lipsă ori rupte, sunt folosite totuși de copii și părinți, chiar dacă Autoritatea pentru Protecția Consumatorului le-a declarat închise.
Unul dintre locurile de joacă din Cişmigiu a fost închis încă de la începutul anului de cei de la Protecția Consumatorului. Nu este sigur pentru cei mici, dar, cu toate acestea, tot vin să se joace aici.
Toate cele trei locuri de joacă din Cișmigiu sunt închise
În Cișmigiu sunt trei locuri de joacă, toate închise. Deși a avut la dispoziție mai bine de jumătate de an să le repare, Administraţia Lacuri Parcuri Şi Agrement nu a făcut nimic. Și spațiile de joacă din fața blocurilor sunt în aceeași stare.
Bunică: „Și ăsta e închis? Habar n-aveam”.
Tată lângă copilul pe tobogan: „Sunt niște elemente foarte uzate, dacă vreți vă arăt, și acolo la bucățile astea de lemn, și acolo e un inel lipsă”.
Femeie: „Am văzut copii aici, de asta, acum am venit. Ăsta e mai bunicel așa, că e nisip și se mai joacă copiii în nisip, se mai cațără pe aici pe sus”.
Locul de joacă din Parcul Circului, degradat, dar folosit
Și locul de joacă din Parcul Circului este degradat, dar folosit de cei care locuiesc în zonă.
Tată: „Am citit acum cinci minute, am văzut pe o plăcuță. E într-o stare foarte proastă. Sunt destul de vechi utilajele, nu sunt îmbunătățite şi asigurate”.
Bunică: „Sunt cam rupte leagănele, ce să zic”.
În Parcul Herăstrău, în cele patru locuri de joacă este la fel de rău. Situaţia este aceeași în spațiile de joacă din Parcul Herăstrău, Tineretului, Carol și Izvor. În total, 21 de locuri de joacă din cele mai mari parcuri din Capitală au fost închise.
Directorul Parcuri din cadrul ALPAB a refuzat să prezinte un punct de vedere.