COD GALBEN de vant puternic in 13 judete si Bucuresti, de duminica seara. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

×
Codul embed a fost copiat

Astazi ramanem cu atmosfera mohorata in sud si in est, pe unde mai vin ceva ploi, iar vantul prinde putere. In rest se arata si soarele si va fi mai cald. De maine, temperaturile incep sa scada si apar lapovite sau ninsori si in zonele joase.

Cod Galben de vant puternic in 13 judete si Bucuresti, incepand de duminica seara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica, Cod Galben de vant puternic pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Constanta, Calarasi, Prahova, Dambovita, Galati si Vrancea, valabila in intervalul: 13 martie, ora 21,00 - 14 martie, ora 14,00.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in intervalul: 13 martie, ora 21,00 - 14 martie, ora 14,00, se vor semnala intensificari ale vantului in sudul si in estul tarii, dar indeosebi in Muntenia (inclusiv in zona municipiului Bucuresti), in sudul Moldovei si in Dobrogea, unde rafalele vor atinge 55 - 60 km/h, izolat 60 - 70 km/h.

De asemenea, vantul se va intensifica si la munte, in special in zona Carpatilor Orientali, iar la peste 1.500 de metri altitudine vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare.

Citește și
ploi
Informare de ploi si vant puternic, in aproape toata tara, pana vineri dimineata. Cand se incalzeste vremea
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Vremea in Europa

Pe continent, astazi se anunta vreme frumoasa, cu cer mai mult senin in regiunile sud-vestice, in vest si in centru. In schimb, in sud si in sud-est va continua sa ploua pe zone vaste. Cantitati mai mari de apa se vor strange in sudul Italiei, in Grecia si prin Balcani.

Vantul va avea intensificari in zona Oceanului Atlantic si pe Marea Mediterana. Precipitatiile vor uda in continuare sudul, sud-estul si zonacentral-estica. La finalul intervalului ploile se vor concentra in zona Marii Mediterane. In est si in sud-est va cobori o masa de aer rece, care va aduce temperaturi mai scazute decat ar fi normal la aceasta data. In schimb, in nord-vest va patrunde un aer cald, oceanic si acesta va inainta pe partea sudica a Peninsulei Scandinave.

Vremea in fiecare regiune a tarii

In Dobrogea si Baragan, cerul ramane acoperit de nori; va ploua in mai multe reprize, iar vantul se va intensifica. Pe inserat rafalele de vant ar putea depasi viteze de 50-55 de kilometri pe ora. Temperaturile vor ajunge la 11-12 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei se anunta vreme urata, cu umezeala multa si cateva ploi slabe. Vantul va sufla din ce in ce mai tare, iar dupa pranz termometrele vor indica 11-12 grade.In jumatatea nordica a Moldovei innorarile persista si e posibil sa picure trecaator. In zona montana va ninge slab si vantul va sufla tare pe creste. Vom avea maxime de la 7 la 10 grade Celsius, iar dupa lasarea noptii va cadea putina lapovita.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme placuta, cu multe perioade insorite. Nu sunt semne de ploaie; nici vantul nu exagereaza, iar temperaturile, mai ridicate decat ar fi normal la aceasta data, se vor situa in jurul valorii de 12 grade.

Si in vestul tarii asteptam vreme buna si mai calda decat in mod obisnuit. Dimineata este putina ceata in zonele joase; apoi se arata soarele si maximele urca pana la 14-15 grade. E posibil sa cada cativa stropi de ploaie pe parcursul zilei. In centrul Romaniei norii vor fi numerosi, dar sansele de ploaie sunt destul de mici. Pe la munte apar ceva fulguieli si tot aici, in zonele de creasta, vantul sufla cu putere. Maximele vor fi de la 9 la 13 grade, iar noaptea ne-aduce temperaturi negative: in depresiuni se vor inregistra minus 6 grade.

In sud-vestul tarii se anunta multi nori, ploi din loc in loc si o intetire a vantului. Regimul termic va fi unul potrivit pentru mijlocul lunii martie, cu maxime de pana la 12 grade.Si in sudul tarii innorarile persista si va ploua, iar in Lunca Dunarii vorbim despre ploi moderate cantitativ. Vantul prinde putere, indeosebi in a doua parte a zilei, iar temperaturile ajung la 10-11 grade.

Vremea in Bucuresti si la munte

In Bucuresti cerul ramane innorat; e posibil sa ploua slab si vantul se inteteste. Pe inserat si la noapte rafalele de vant vor depasi 50 de kilometri pe ora. Maxima se va opri la 9-10 grade, iar in zori termometrele vor indica in jur de 3 grade Celsius.

La munte gasim vreme inchisa si ninsori slabe in Carpatii Orientali si prin Meridionali. In masivele vestice se arata putin soarele. Vantul prinde putere in zonele de creasta, iar temperaturile sunt comparabile cu cele de ieri.

Vremea in urmatoarele 3 zile

Maine vom avea timp frumos in regiunile intracarpatice; putina lapovita prin Moldova si ploi slabe in sud si sud-est. Vantul ramane intens in est si in sud-est si la munte, iar temperaturile incep sa scada. Ziua de marti ne aduce vreme rece pentru aceasta data. In nordul, in centrul tarii vor fi lapovite si ninsori; la munte va ninge; in rest vor cadea ploi slabe. Miercuri, in zonele intracarpatice vremea se indreapta si se incalzeste. In schimb, in sud si est se anunta inca o zi rece, cu multi nori si conditii de precipitatii slabe.

In Capitala maine va ploua temporar, vantul prinde putere dupa pranz si temperatura urca pana la 9 grade. Presiunea atmosferica ajunge la normal. Luni se raceste usor si norii raman in zona. Nu este exclus sa zarim soarele, insa atmosfera va fi cam neprietenoasa. Vantul va sufla cu putere si vom simti mai putin decat arata termometrele. Marti va fi vreme schimbatoare, un pic de soare, innorari consistente si slabe conditii de ploaie. Noaptea va fi de-a dreptul frig: in jur de 0 grade dimineata si plus 2 grade in noaptea de marti catre miercuri.

La munte, maine apar alti nori si sunt semne ca precipitatiile vin sub forma de ninsoare. Vantul va sufla ca nebunul pe creste si se raceste treptat. Luni asteptam fulguieli sporadice vant intens la mare altitudine si temperaturi in scadere. Marti regimul termic nu sufera modificari, insa ninsorile capata curaj si vin in zona Occidentalilor si in nordul Orientalilor. Atat pentru moment. La ultima intalnire va spun cum va arata vremea in urmatorele zile la nivelul intregii tari.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vreme urata in week-end si la inceput de saptamana. Regiunile unde revin ninsorile
Vreme urata in week-end si la inceput de saptamana. Regiunile unde revin ninsorile

Vremea se anunta mohorata in acest week-end. Norii vor persista, vantul se mai inteteste si temperaturile raman modeste.

Informare de ploi si vant puternic, in aproape toata tara, pana vineri dimineata. Cand se incalzeste vremea
Informare de ploi si vant puternic, in aproape toata tara, pana vineri dimineata. Cand se incalzeste vremea

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o informare de vreme instabila, valabila in majoritatea regiunilor incepand de miercuri dupa-amiaza pana vineri dimineata.

Litoralul romanesc va castiga 2 milioane de metri patrati de nisip. Falezele care vor fi consolidate cu bani europeni
Litoralul romanesc va castiga 2 milioane de metri patrati de nisip. Falezele care vor fi consolidate cu bani europeni

Vremea prosoapelor inghesuite pe malul marii este pe cale sa devina o amintire. Litoralul romanesc va castiga peste doua milioane de metri patrati de nisip.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.