Vremea caniculară a adus îngheţata în topul preferinţelor. Care sunt cele mai noi sortimente create de gelateriile artizanale
Vremea caniculară a adus îngheţata în topul preferinţelor, atunci când vorbim de deserturile stradale.
Datorită vânzărilor crescute, gelateriile artizanale au venit cu sortimente noi, cum ar fi înghețata cu aromă de prăjitură sau de caise şi orez.
În continuare, însă, cele mai consumate sunt aromele de vanilie şi ciocolată, combinate în tot felul de sortimente.
Şi în restaurante, desertul răcoros este extrem de căutat.
Pe o vreme caniculară, cei mai mulți oameni adoră să se răcorească cu o înghețată.
Aşa se face că gelateriile atrag mii de clienţi cu desertul răcoros, pe care l-au adus în mai multe sortimente, decorate cu biscuiţi sau glazură colorată.
Femeie: „O îngheţată de cheescake cu căpşuni şi mango. Merge, merge, e răcoritoare. Vă recomand.”
Consumul de îngheţată a crescut anul acesta cu 15% faţă de anul trecut.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică un român consumă în medie câte 112 grame de îngheţată pe lună.
În zilele caniculare, vânzările de îngheţată se dublează, în comparaţie cu cele din zilele normale de vară, arată un studiu de piaţă. Cele mai căutate sortimente sunt vanilia, ciocolată, caramelul şi amestecurile de fructe. Spre deosebire de anul trecut, oamenii preferă acum să combine mai multe arome între ele.
Mădălina Cazacu, lucrător comercial: „De obicei vanilia e combinată cu fructele sau cu ciocolată, caramelul sărat, fisticul e foarte solicitat.”
Desigur, nici copiii nu pot rezista unei înghețate. Pentru ei au fost create sortimente speciale.
Îngheţata este căutată chiar şi la restaurante, şi e nelipsită din lista deserturilor preferate de clienţi.
Fată: „Profiterol cu înghețată de vanilie şi ciocolată, este foarte cald afară şi în ziele ca acestea e cea mai bună alegere”.
Preţul celei mai ieftine îngheţate este 2 lei. în timp ce o îngheţată artizanală costă aproximativ 10 lei.