Victor Babiuc va executa pedeapsa de doi ani de inchisoare in regim deschis

12-07-2013 10:35

Fostul Ministru al Apararii Nationale, Victor Babiuc, va putea parasi inchisoarea in fiecare zi cate 8 ore.

In tot acest timp, ar putea lucra la un cabinet de avocatura si va avea chiar si telefon mobil. Este obligat insa sa respecte un traseu strict sa nu intarzie niciun minut in celula si sa doneze penitenciarului 60 la suta din leafa, pe care o va castiga. Sunt doar cateva dintre drepturile si obligatiile pe care un judecator i le-a stabilit lui Babiuc, in momentul in care a acceptat ca acesta, sa isi execute pedeapsa in regim deschis.

"Nu va avea usa la celula inchisa nici noaptea, nici ziua. Nu e liber propriu-zis, ci poate sa mearga la munca fara paza. E mai important sa fie reintegrat. Nu munceste fizic, ci intelectual", a declarat Mihai Furtuna, avocatul lui Victor Babiuc.

Chiar daca sefii inchisorii au fost de parere ca Babiuc are nevoie de paza in permanenta, judecatorii sunt de parere totusi ca fostul ministru al apararii in varsta de 75 de ani se poate bucura de o anumita libertate de miscare.

''Diferenta fata de Becali si Cioflina e personalitatea lui Babiuc, care de 55 de ani a facut drept, a avut si functii", a mai spus Mihai Furtuna.

La randul lor, Becali si Cioflina pot sa munceasca in afara inchisorii, dar numai cu escorta.

Drumul lui Babiuc se va opri in fiecare dimineata intr-un birou al unei societati de avocatura, in care el a mai lucrat. Se si vad urme, notite. De aici, va trebui sa mearga glont la inchisoare, ca sa nu aiba probleme.

"Angajatorul trebuie sa-i asigure transportul. Are voie sa detina o suma de bani pentru mancare si igiena. Are voie cu telefon mobil, toate vor fi predate la intoarcere. Are un traseu clar si nu are voie sa se abata de la el. Nu poarta catuse niciodata", a spus Cristian Micu, purtator de cuvand al Penitenciarului Jilava.

Chiar si asa nu poate sa isi intalneasca familia. Victor Babiuc a fost condamnat alaturi de George Becali si de fostul sef al armatei Dumitru Cioflina la doi ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, in dosarul schimburilor de terenuri dintre latifundiarul din pipera si ministerul apararii. El ar putea fi eliberat conditionat in ianuarie pentru ca detinutii care au peste 60 de ani pot ispasi doar o treime din pedeapsa.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Infecția cu SARS-COV 2 și medicația anti-coagulantă

02:55
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26