Universitatea Brancusi cere dizolvarea asociatiei studentesti care a organizat un show erotic

Ultima actualizare: 20-12-2013 00:08

Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu Jiu va cere in instanta dizolvarea asociatiei studentesti care in luna noiembrie s-a ocupat de organizarea balului bobocilor, urmat de un show erotic la care au luat parte zeci de studenti.

Conform purtatorului de cuvant al Universitatii "Constantin Brancusi", Andreea Vaduva, comisia interna special constituita pentru a analiza implicarea studentilor in show-ul respectiv a propus Senatului Universitatii, iar Senatul a aprobat mai multe sanctiuni, printre care si initierea demersurilor pentru desfiintarea organizatiei studentesti responsabila cu organizarea balului bobocilor.

"Comisia de etica a constatat ca sapte studenti au fost implicati in organizarea spectacolului de dupa balul bobocilor, iar alti doi au avut un comportament indecent in acel spectacol, toti cei noua fiind sanctionati cu avertisment scris. Acesta este un pas intermediar inainte de a fi luata o decizie de excludere a lor in cazul unei recidive viitoare", a declarat purtatorul de cuvant al Universitatii "Constantin Brancusi".

Andreea Vaduva afirma ca, la propunerea Comisiei de etica, Senatul Universitatii a aprobat si initierea demersurilor la Judecatoria Targu Jiu pentru radierea din lista organizatiilor non-guvernamentale a Asociatiei Studentilor din Universitatea "Constantin Brancusi".

De asemenea, pana la obtinerea unei sentinte judecatoresti in acest sens, asociatia studentilor va pierde spatiul asigurat ca sediu in cladirea Rectoratului Universitatii.

"Dumnealor nu si-au atins scopurile pe care si le-au propus in Statutul in baza caruia au primit de la instanta dreptul de a exista. Din contra, prin aceasta ultima actiune au atins prestigiul Universitatii si, ca urmare, noi vom solicita Judecatoriei Targu Jiu dizolvarea acestei asociatii studentesti", a precizat Vaduva.

O singura organizatie studenteasca, Liga Studentilor, va mai exista in Universitatea "Constantin Brancusi" dupa dizolvarea acestei asociatii a studentilor. Mai multe fotografii cu tineri in ipostaze indecente, unii dintre ei aflandu-se pe o scena, intr-un club, alaturi de doua dansatoare aproape dezbracate sau chiar mimand acte sexuale, au fost publicate pe internet si in presa locala din Targu Jiu, existand informatia ca pozele respective au fost realizate la o petrecere privata organizata dupa incheierea Balului bobocilor de la Universitatea "Constantin Brancusi".

In urma publicarii acestor fotografii, conducerea Universitatii "Constantin Brancusi" din Targu Jiu a decis constituirea unei comisii care sa stabileasca daca persoanele care apar in fotografii sunt studenti ai institutiei si daca in organizarea petrecerii private a fost implicata vreo asociatie a acestora. Organizatorul petrecerii private la care au fost facute fotografiile, Iulian Jerca, fost student al Universitatii "Constantin Brancusi", declara ca universitatea a sprijinit financiar desfasurarea Balului bobocilor cu suma de 4.000 de lei, dar nu si petrecerea la care au fost invitate tinere din Bucuresti, care au facut striptease.

"Show-ul fetelor a fost unul la limita, a avut loc dupa miezul noptii si a fost in cadrul unei petreceri private. Am informat Jandarmeria si Politia Locala despre organizarea lui si nu vad ce treaba are Universitatea cu chestia asta. Nu toti cei care au fost acolo au fost studenti de la UCB, iar celor mai multi le-a placut cum a iesit aceasta petrecere. Fetele s-au dezbracat total, dar asta e ceva specific petrecerilor private. Eu am vazut lucrurile astea la Craiova si Bucuresti si tocmai de aceea am vrut sa le aduc si la Targu Jiu", spunea Jerca.

Pe de alta parte, presedintele Asociatiei Studentilor din Universitatea "Constantin Brancusi", Adrian Sandulescu, declara pentru corespondentul MEDIAFAX ca, in calitate de organizator al Balului bobocilor, va consulta un avocat pentru a stabili daca se va adresa instantei ca sa ceara daune morale organizatorilor show-ului erotic.

Acesta mentiona ca, dupa incheierea Balului bobocilor, a mers si el pe la petrecerea privata organizata in alt club, fara implicarea asociatiei pe care o conduce sau a universitatii, dar nu a ramas acolo decat foarte putin timp. Sandulescu mai spunea ca in acel interval petrecerea era la inceput, iar fetele aduse pentru striptease nu incepusera sa se dezbrace.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO