Un „loverboy”, condamnat la închisoare, după ce a păcălit mai multe minore să se prostitueze

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20
Victimele traficului de persoane din Romania

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna suceveană Arbore, a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare, pentru trafic de minori, după ce a racolat minore pe care le-a forțat să se prostitueze pentru el, promițându-le că se vor căsători.

Actele sexuale aveau loc în casa unui alt localnic, în vârstă de 60 de ani. El a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare, din cauză că și-a tranformat locuința în bordel, scrie Obiectiv de Suceava. Mai mult, ei trebuie să achite statului 5.500 de lei, sumă ce reprezintă cheltuieli de judecată.

Decizia magistraților nu este definitivă.

Potrivit sursei citate, Valentin Rîpă și Gheorghe Curjios au ajuns în atenția procurorilor DIICOT Suceava, după ce au obligat mai multe fete, cu vârste de până la 16 ani, să se prostitueze pentru ei. Astfel, în vara anului 2016, au fost arestați preventiv pentru trafic de minori și complicitate la trafic de minori.

Ancheta procurorilor a scos la iveală că Valentin Rîpă ar fi racolat mai multe tinere din familii dezorganizate, pe care le-ar fi convins să se mute cu el în localitatea Arbore, pentru a-și face un viitor împreună.

Una dintre fete, în vârstă de 15 ani, a ajuns într-un centru de plasament din Suceava, după ce tatăl său a alungat-o de acasă. Astfel, Valentin Rîpă, cunoscut drept „Palea” a convins-o pe fată să se mute la Arbore, promițându-i că se vor căsători.

„Profitând de starea de vădită vulnerabilitate a minorei, a exploatat-o sexual, prin obligare la practicarea prostituției cu diverși clienți găsiți de acesta, o parte din sumele de bani achitate pentru serviciile sexuale fiind însușite de Rîpă Valentin”, a precizat DIICOT Suceava, într-un comunicat.

Astfel, între 2015 și 2016, casa lui Gheorge Curjos ar fi funcționat ca bordel. Potrivit procurorilor DIICOT, numărul minorelor obligate să se prostitueze ar fi mult mai mare, cinci dintre ele ar fi fost ținute în casa bărbatului de 60 de ani, unde erau obligații să întrețină relații sexuale contracost.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO