Un tribunal din Marea Britanie l-a condamnat pe pilotul roman, acuzat ca s-a urcat baut la mansa

Ultima actualizare: 15-04-2013 06:47

Veste buna pentru pilotul roman, acuzat ca, pe sase februarie, a vrut sa se urce sub influenta alcoolului la mansa unui avion de linie, care zbura de la Londra la Bucuresti.

Un tribunal britanic l-a condamnat la trei luni de inchisoare, DAR cu suspendare.

Pilotul Radu Cristea a primit intr-adevar o veste buna. Nu numai ca nu va sta la puscarie nici o zi, dar verdictul tribunalului de la Londra nu face nici o referire la vreo restrictie de a se urca din nou in cockpit.

E foarte adevarat, timp de 12 luni activitatea sa va fi monitorizata, in aceasta perioada de reabilitare.

E foarte adevarat ca verdictul tribunalului din Anglia confirma ca Radu Cristea bause inainte sa se urce la comanda Airbus-ului 318 care facea cursa Londra-Bucuresti. De asta a si fost dat jos din avion de politistii aeroportului Heathrow.

Insa, judecatorul a tinut cont de cariera de aviator, pe care Cristea a inceput-o la 16 ani, trecand de la planoare, la avioane de acrobatie si, in final, la avioane de linie. Si asa, s-a ajuns la cele trei luni de inchisoare cu suspendare.

Potrivit sindicatului pilotilor romani, Radu Cristea ramane cu licenta de zbor in buzunar, dar e numai la latitudinea companiei TAROM, care i-a suspendat contractul, daca il va mentine angajat sau il va da afara!

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO