Un șofer beat și fără permis a accidentat grav doi pietoni la Galați. Era aproape de comă alcoolică


Ultimul update: Vineri 29 Noiembrie 2019 18:19
Data publicarii: Vineri 29 Noiembrie 2019 16:45
Categorie: Stiri actuale

Beat şi fără permis, un bărbat de 49 de ani dintr-o comună din judeţul Galaţi s-a urcat la volanul maşinii şi a accidentat grav, joi seară, un copil şi un tânăr de 29 de ani, pietoni nevinovaţi!

Deşi victimele i-au cerut să sune la 112, individul le-a abandonat şi a fugit. Poliţiştii l-au găsit după o oră, dar era atât de beat încât nici nu au putut să îl supună probei cu etilotestul. Victimele sale sunt internate în două spitale din Galaţi şi urmează să fie supuse unor intervenţii chirurgicale.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani a urcat la volanul maşinii şi, pe raza comunei Foltești, a condus cu viteză mare, a pierdut controlul şi a intrat în pietonii care mergeau pe marginea drumului, regulamentar.

Un băiat de 8 ani şi un tânăr de 29 de ani, care îl însoţea, i-au căzut victime. Aruncaţi în şanţ, amândoi i-au cerut individului să sune la 112, pentru că sunt răniţi. Bărbatul şi-a abandonat, însă, maşina şi a fugit.

Comisar-șef Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi: "La aproximativ o oră după producerea accidentului, poliţiştii l-au identificat pe bărbatul aflat la volanul autoturismului. Acesta era într-o avansată stare de ebrietate, astfel încât nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, dar a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind de 3,49 grame pe litru alcool în sânge."

Individul aflat aproape în comă alcoolică nu are permis de conducere. Însă acesta pare să fi fost un detaliu neimportant pentru el. Era, de altfel, cercetat deja într-un alt dosar penal tot pentru conducere fără permis. Copilul de 8 ani pe care l-a lovit aseară cu maşina urmează să fie operat.

Dr. Iuliana Moraru, Spitalul de Pediatrie Galaţi: "Este într-o stare stabilă, este internat în serviciul nostru de chirurgie şi ortopedie pediatrică cu o fractură de femur. cu deplasare. care va necesita intervenţie chirurgicală în zilele următoare şi cu un traumatism cranio-cerebral minor spre mediu."

Bărbatul de 29 de ani care îl conducea pe băiat acasă, la părinţi, după ce îl luase de la o petrecere de copii, a fost rănit la piciorul drept.

Dr. Violetă Șapira, Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi: "Pacientul este stabil hemodinamic şi respirator, în prezent fiind internat în clinica de ortopedie şi traumatologie, urmând a fi supus intervenţiei chirurgicale. Diagnosticul, în prezent, este de ruptură de ligament încrucişat."

Bărbatul care i-a băgat pe amândoi în spital a fost reţinut şi este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi fuga de la locul accidentului.

VIDEO PROTVPLUS.RO