Scandal după un accident în Galați, provocat de un șofer băut. Al doilea șofer, și el băut

Ultima actualizare: 24-06-2019 13:44

A fost scandal duminică seară, pe o stradă din Galaţi: după un accident auto, trecătorii l-au imobilizat pe şoferul vinovat de producerea coliziunii, pentru că acesta era băut şi ar fi încercat să fugă de la locul faptei.

Ulterior poliţiştii au confirmat că bărbatul, care intrase într-o depăşire ilegală, avea o alcoolemie de 0,74 la mie în aerul expirat. Din vina lui, o tânără de 18 ani şi un alt şofer, de 38 de ani, au ajuns la spital.

Şoferul aflat la volanul maşinii negre a intrat nervos în depăşirea autovehiculelor care aşteptau la semafor, trecând peste linia dublă continuă. În mare viteză, a lovit frontal autoturismul care venea, regulamentar, din sensul opus, în care se aflau un şofer de 38 de ani, iar în dreapta lui, o tânără de 18 ani. Când şoferul vinovat a coborât din maşină, martorii şi-au dat seama imediar că era băut.

La faţa locului au ajuns un echipaj SMURD şi unul de la ambulanţă. Cele două persoane din maşină care circula regulamentar au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă. Tot acolo a ajuns şi şoferul de 41 de ani care a încercat depăşirea imprudenţă.

Ionuţ Băneșanu, Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi: "Au fost aduse trei victime, din care au rămas internate două persoane. O tânără de 18 ani cu un traumatism toraco-abdominal şi un tânăr de 38 de ani cu un traumatism cranian minor, dar care necesită totuşi supraveghere şi monitorizare a afecţiunilor."

Bărbatul de 41 de ani a refuzat internarea în spital, deşi era, la rândul lui, rănit la cap.

Cms şef Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi: „La testarea alcoolscopică poliţiştii au constatat că bărbatul se află sub influenţa alcoolului, aparatul etilotest indicând valoarea de 0,74 miligrame pe litru, alcool pur în aerul expirat.”

Poliţiştii au aflat, însă, ca şi bărbatul de 38 de ani aflat în cealaltă maşină băuse înainte de a se urca la volan.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Conform martorilor, bărbatul de 41 de ani ar fi încercat să fugă, după producerea accidentului, dar mai mulţi trecători l-au oprit şi l-au imobilizat. El este vatman pe tramvai la societatea locală de transport în comun din Galaţi.

Interesant este şi faptul că, în urma testării acoolscopice, poliţiştii au constatat că şi bărbatul din cealaltă maşină băuse înainte de a se urca la volan - avea 0,04 la mie alcoolemie, ceea ce nu implică, cel puţin deocamdată, deschiderea unui dosar penal. Şoferul considerat vinovat este cercetat acum în stare de libertate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO