Un militar roman, ranit intr-o deflagratie in Afganistan. A suferit leziuni la picioare si omoplat

Ultima actualizare: 13-10-2012 10:22
Afganistan

Un militar roman a fost ranit, marti, in Afganistan, in urma unei deflagratii, a suferit leziuni la picioare si la omoplatul drept, starea acestuia fiind stabila, nefiindu-i pusa in pericol viata, informeaza MApN.

Potrivit MApN, marti dimineata, in jurul orei 10.30, un militar din Batalionul 2 Manevra, aflat in misiune in Provincia Zabul din Afganistan, a fost ranit in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat (DEI).

Sublocotenentul Daniel-Catalin Trefas se afla intr-o misiune de patrulare pe autostrada A1 Kabul-Kandahar si executa, conform procedurilor, cercetarea terestra a unui obiectiv.

Militarul a suferit leziuni la picioare si la omoplatul drept. Ofiterului i s-a acordat pe loc primul ajutor, dupa care a fost transportat cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul militar din Baza Lagman, pentru tratament de specialitate si investigatii suplimentare.

Starea militarului este stabila, nefiindu-i pusa in pericol viata, precizeaza MAPn.

De asemenea, Ministerul informeaza ca ministru apararii nationale Gabriel Oprea si conducerea armatei urmaresc cu atentie evolutia starii de sanatate a sublocotenentului Trefas.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO