Un medic rezident din Cluj-Napoca a fost arestat preventiv pentru că ar fi agresat sexual un băiat de 12 ani din județul Mureș.

L-ar fi fost ademenit cu diverse sume de bani și l-ar fi condus în locuri retrase, unde s-ar fi săvârșit abuzurile. Anchetatorii iau în calcul varianta că ar putea fi mai mulți copii agresați.

Tânărul, medic rezident într-un spital din Cluj, are 25 de ani și provine din Turda. A fost văzut adesea într-o localitate din Mureș, luna trecută. Oamenii povestesc intrigați că purta mască sanitară, chiar și când era singur în mașină, parcă special pentru a-și ascunde chipul.

Cei din zonă spun că obișnuia să oprească pe lângă grupuri de copii și intra în vorbă cu ei. Aborda mai ales copii din familii sărmane, fără ca nimeni să bănuiască la ce se poate ajunge.

Părinte:Urmărea copiii. I-a dat prima dată cinci lei și a zis fratelui său să meargă mai încolo de mașină și au rămas numai ei. El s-a dus acolo și a zis „Nu dai un pic jos pantalonii?

Părinte:De o lună de zile tot umblă pe aici, copiii tot ziceau ziceau, dar, nu știu, părinții nu credeau.

Oamenii povestesc că medicul i-ar fi ademenit pe copii cu bani și că ar fi profitat de ei pentru atingeri nepotrivite și propuneri de natură sexuală. Unul dintre părinți a mers la poliție și a povestit despre ce i s-a întâmplat copilului, un băiat de 12 ani.

Simon Lunca, părinte:I-am filmat numărul de la mașină, am anunțat poliția. Nu trebuia să facă treburi d-alea, am auzit că e doctor.

Vecină: A dat 60 de lei la unul, la altul dădea 70 de lei.

Aurica Sabău, purtător de cuvânt IPJ Mureș: Polițiștii efectuează cercetări față de un tânăr de 25 de ani din Turda, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și agresiune sexuală.

Foștilor colegi de la universitate le vine greu să creadă că tânărul ar fi capabil de așa ceva, mai ales că medicul era mereu implicat în diverse acțiuni de voluntariat.

Andrei Ilie, președinte OSM Cluj: Nu a avut nici un fel de problemă cu absolut nicio persoană până acum în toți cei cinci ani de când am fost voluntari împreună.

În continuare sunt audiați mai mulți părinți, iar specialiștii stau de vorbă cu toți copiii din zona respectivă, pentru a vedea dacă este vorba despre mai multe victime în acest caz.