Un lac din județul Alba s-a transformat în groapă de gunoi. Apa alimentează multe localități


Ultimul update: Marti 18 Februarie 2020 19:55
Data publicarii: Marti 18 Februarie 2020 19:19
Categorie: Stiri actuale

Peisaj dezolant pe lacul de la Mihoiești din judeţul Alba. Luciul de apă s-a transformat în groapă de gunoi după ce Arieșul, umflat de topirea zăpezilor, a dus la vale tone de deşeuri, peturi, şi lemne, din amonte.

Mizeriile au fost prinse în gheaţă şi nu pot fi adunate până nu se încălzeşte. Apa de aici alimentează mai multe localităţi din aval.

Imaginile cu deşeurile prinse în lacul îngheţat stârnesc revoltă. O viitură - pornită în momentul în care s-a topit zăpada - a adus aici milioane de peturi, buşteni şi multe alte mizerii. Apa a măturat malurile şi a adunat toate gunoaiele aruncate la voia întâmplării de cei care locuiesc în amonte.

Din baraj sunt alimentate cu apă mai multe localităţi din aval. Reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor din Alba au fost în zonă şi spun că nu pot aduna resturile până când gheaţa nu se va topi. Nu par însă îngrijoraţi.

Garda de Mediu anunţă că va face mai multe controale pentru a-i identifica pe cei care aruncă mizeriile în albia râului Arieş şi îi vor amenda.

Amenzile pentru cei care aruncă gunoiul la voia întâmplării pot ajunge şi la 100.000 de lei. Până acum însă autorităţile nu au sancţionat pe nimeni.

Tags: lac gunoi, alba, aries,

VIDEO PROTVPLUS.RO