Un întreg cimitir din Vaslui a fost vandalizat. ”Niște decreierați. S-a mai întâmplat”

×
Codul embed a fost copiat

Imagini dezolante pot fi văzute într-un cimitir din județul Vaslui. Zeci de cruci au fost distruse de persoane necunoscute, iar localnicii spun că nu este primul incident de acest gen petrecut în localitate.

Ancheta este însă dificilă, deoarece cimitirul se află departe de sat, iar faptele s-au petrecut probabil noaptea.

Sătenii din localitatea Șuletea, judeţul Vaslui, sunt în stare de şoc. Zeci de cruci din cimitirul satului au fost distruse de rau-facatori.

"Se duce cineva şi îşi bate joc de comuna asta. Cineva a spus că sunt 31 de cruci dărâmate. Fiecare a muncit şi a dat acolo cât a putut", a spus un localnic.

Localnicii susţin că astfel de acte de vandalism au mai avut loc în comună în urmă cu câţiva ani.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"A mai fost şi acum vreo patru ani, atunci au dărâmat-o şi pe a soţului meu. Atunci au fost vreo 3-4, dar acum sunt mai multe. Poate să înţepenească acolo cine pune mâna şi distruge", a spus o localnică.

"Nişte descreieraţi. Nu ne-am gândit, s-a mai întâmplat o dată, au greşit atunci, dar acum iar? Tot să strice", a spus o altă localnică.

Macabra descoperire a fost făcută de preotul din sat, care a anunţat imediat poliţia. Zeci de cruci de marmură, lemn sau fier erau rupte, smulse din pământ sau aruncate.

"E bătaie de joc, îşi bat joc de oamenii care au făcut acolo să aibă copiii când vin unde să aprindă o lumânare, să dea de pomană un colac", a mai spus un localnic.

Ore în şir, criminaliştii au luat probe de la faţa locului pentru a încerca să dea de urma vinovaţilor.

"În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru profanare de morminte şi cadavre, urmând a se stabili împrejurările în care s-au petrecut distrugerile", a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

"Un act de vandalism care nu face cinste comunei, am fost consternaţi. Aşteptăm ancheta poliţiei. Săracii bătrâni, sunt supăraţi. Sperăm să îi prindă şi îi vor pedepsi. S-ar putea să fie şi nişte copii care au vrut să facă pe ninja", a declarat Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea

Zeci de persoane au fost duse la audieri, însă misiunea poliţiştilor este destul de dificilă. Cimitirul este situat pe un deal, la aproximativ doi kilometri de sat, iar faptele ar fi avut loc în timpul nopţii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Tânăr din Târgu Mureș, suspectul principal în cazul vandalizării Casei Memoriale
Tânăr din Târgu Mureș, suspectul principal în cazul vandalizării Casei Memoriale "Avram Iancu" din oraş

Un tânăr de 23 de ani din Târgu Mureş este suspectul principal în cazul vandalizării Casei Memoriale "Avram Iancu" din oraş.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.