Un fuior de tornadă a făcut prăpăd într-o comună ieșeană. O femeie a ajuns la spital

06-07-2019 17:59

Din păcate, în această vară fierbinte fenomenele extreme stau la pândă peste tot în România. Un fuior de tornadă a făcut prăpăd în comuna Mirosloveşti din Iaşi.

Mai multe case şi gospodării au fost avariate de vântul puternic care a luat cu el acoperişuri, pomi şi garduri. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar una dintre ele a fost transportată la spital.

După câteva picături de ploaie, care nu prevesteau nimic, vântul puternic iscat din senin a rupt în egală măsură garduri, acoperişuri şi chiar stâlpi de electricitate. Oamenii din Mirosloveşti povestesc că cerul s-a întunecat şi au auzit un şuierat asurzitor.

Localnicii spun că vijelia nu a durat mai mult de un minut, însă în urma ei a lăsat un adevărat dezastru. Această casă a fost cea mai afectată. Acoperişul a fost pur şi simplu luat pe sus, iar în grădina copacii au fost puşi la pământ.

Biata femeie care stătea aici era în curte în momentul în care bucăţi de tigla, tabla, dar şi crengi au zburat peste ea.

"Am fugit cu un papuc şi am fugit peste drum. M-am speriat toată, Domnul m-a păzit! Dacă stăteam acolo, îmi venea în cap, eram moartă! Tot, tot ne-a luat de pe aici, livada, copacii rupţi, totul e la pământ."

Matei Liviu, viceprimar Miroslăvești: "A luat acoperişurile astea două şi le-a purtat până la livada pe care o vedeţi la orizont. În urma acestui fenomen au rezultat pagube materiale foarte importatante."

O femeie surprinsă de vijelie pe o căpiţă de fân a fost trântită la pământ. În cădere, şi-a rupt piciorul şi a ajuns la spital. Cei de la primărie evaluează acum pagubele ca să îi ajute pe oameni.

Potrivit meteorologilor, mai multe regiuni din Europa vor fi lovite în acest weekend de furtuni puternice, inclusiv de tornade.


VIDEO PROTVPLUS.RO