Un doctor condamnat pentru malpraxis a pus detectivii pe urmele pacientului.Ce au descoperit acestia

Ultima actualizare: 25-10-2012 08:22

Unul dintre cele mai spectaculoase cazuri de malpraxis din Romania ar putea lua o turnura neprevazuta.

Condamnat la inchisoare cu suspendare si la plata a 500.000 de euro pentru ca ar fi nenorocit un om, chirurgul Traian Romeo Ursu de la Spitalul "Foisor" s-a ambitionat sa isi faca singur dreptate.  A apelat la niste detectivi particulari, care l-au urmarit pas cu pas pe fostul pacient. Acum, doctorul sustine ca respectivul merge fara probleme si ca el este nevinovat.

Imaginile au fost surprinse in urma cu doua saptamani in cartierul Cotroceni si il infatiseaza pe fostul pacient al doctorului Traian Romeo Ursu, renumit specialist in chirurgie spinala de la Spitalul de Ortopedie "Foisor".

Eroarea medicilor i-ar fi putut fi fatala! Dupa ce a fost declarat mort, un bebelus a inviat la morga 

Este dovada pe care chirurgul o asteapta de ani de zile ca sa dovedeasca, spune el, impostura celui care l-a acuzat de malpraxis si care a si provocat condamnarea sa la un an de inchisoare cu suspendare.

Doctorul Ursu sustine ca ceea ce s-a intamplat in 2005, atunci cand l-a operat pe barbat pentru a-i rezolva o dubla hernie de disc, si s-a soldat cu un incident ce a dus la sectionarea unui vas important de sange, nu a fost altceva decat un nefericit accident.

Ani la randul doctorul a incercat in zadar sa ii convinga pe judecatori ca este nevinovat si sa sustina ca fostul pacient e mai putin afectat de cat pare.

Miza acestui caz nu este doar cariera doctorului Romeo Traian Ursu, ci si vistieria Spitalului de Ortopedie Foisor. Justitia a stabilit ca fostul pacient sa fie despagubit cu o jumatate de milion de euro.

La vremea respectiva, judecatorii au tinut cont de expertizele
medico-legale facute pe baza actelor medicale, pacientul refuzand sa se mai prezinte la IML.

Specialistii au ajuns la concluzia ca omul are o pareza a labei piciorului stang, ca viata lui sexuala nu va mai fi aceeasi, dar sustin ca accidentul din sala de operatie nu a fost factorul hotarator al acestor infirmitati.

Si totusi: "Se constata ca fapta inculpatului Ursu Traian Romeo a pricinuit partii vatamate o infirmitate fizica permanenta, urmare a nerespectarii de catre inculpat a masurilor de prevedere pentru exerctitiul profesiei de medic". (Sursa: Decizia Penala 148/A a T.M.B)

Imaginile filmate recent au fost trimise deja procurorilor pentru a redeschide intregul caz, iar vestea l-a iritiat la culme pe barbatul care nu s-a sfiit sa-si arate urmele incidentului chirurgical de acum 7 ani.

Chirurgul spera ca in urma demersului sau vor fi cooptate si societatile de asigurare care i-au virat deja pacientului o polita de malpraxis in valoare de 110.000 de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO