Un bistrițean care s-a prezentat să dea examenul de permis nu știa când e născut și unde stă. Cine era de fapt

Dată publicare: 05-04-2021 17:11
Dată actualizare: 05-04-2021 18:09


Un tânăr de 32 de ani din Bistrița a vrut să își ajute unchiul să treacă examenul de sală pentru permis și să păcălească vigilența polițiștilor.

 

A profitat de faptul că masca este obligatorie în timpul testării și s-a prezentat în locul bărbatului de 44 de ani.

Planul i-ar fi reușit, poate, dacă ar fi știut să spună data nașterii, atunci când a fost întrebat. Prins în fapt, oamenii legii i-au făcut dosar penal atât lui cât și unchiului.

Bărbatul de 44 de ani a avut programarea pentru susținerea examenului teoretic de permis pe data de 1 aprilie. Pentru că a mai picat testul în repetate rânduri, acesta i-a da buletinul unui nepot și l-a rugat pe acesta să se prezinte în locul său la examen.

La intrare în sală însă polițiștii și-au dat seama că persoana prezentă nu era aceeași cu cea de pe cartea de identitate.

Claudiu Prodan, șef Serviciu Permise și Înmatriculări Bistrița Năsăud: ”Am constatat că nu prea semăna, motiv pentru care i-am solicitat să dea jos masca într-adevăr suspiciunile s-au confirmat. Cel din poză nu era cel din fața mea. L-am întrebat cine este persoana din cartea de identitate, a insistat că e el, motiv pentru care l-am întrebat datele din cartea de identitate. Nu știa când e născut nici unde locuiește”.

Imediat au venit și polițiștii de la biroul de Investigații Criminale care i-au deschis nepotului de 32 de ani un dosar penal pentru fals privind identitatea.

 

”Pericol mai mare nu se poate”

 

Chiar și bărbatul de 44 de ani care a așteptat liniștit acasă rezultatul este cercetat pentru instigare la fals.

Inspector principal de poliţie Sîrb Crina Măria, IPJ Bistrița Năsăud: ”Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 32 de ani din localitatea Petriș care s-a prezentat în vederea obținerii perimisului categoria B. Acesta s-a legitimat ca fiind un bărbat de 44 de ani din localitatea Moruț”.

Localnic: ”Eu când am dat… Mă pozează acolo și buletinul nu mi-l ia? Nu mă cunoaște?”.

Culmea este că și nepotul avea permisul suspendat pentru conducere sub influența alcoolului.

Localnic: ”Pericol mai mare nu se poate. În primul rând și viața ta personală plus viețile altora. Te duci și dai cu mașina și omori vieți omenești. Respectivul are 2 mașini și circulă pe aici”.

Localnic: ”Pericolul e foarte mare că dacă nu știi regulile de circulație, indicatoarele și astea”.

Atunci când se va simți pregătit, bărbatul de 44 de ani poate susține din nou examenul de obținere a permisului de conducere.