Un avion a iesit din decor pe aeroportul din Craiova. Pasageri au sarit in zapada de la 3 m inaltime

Ultima actualizare: 05-11-2012 14:07

Stratul gros le-a mai atenuat caderea, insa doua femei au avut nevoie de ingrijiri medicale. Una a suferit un soc, iar cealalta s-a ranit la picior. Anchetatorii vor sa afle acum daca a fost o greseala de pilotaj sau o defectiune tehnica.

Aeronava se afla acum in aeroportul din Craiova. Si acolo va ramane pana cand specialistii de la autoritatea aeronautica vor investiga felul in care s-a produs accidentul de astazi.

Avionul, cu 48 de pasageri la bord si 4 membrii ai echipajului, trebuia sa zboare de la Craiova la Timisoara. Cursa CarpatAir a avut o intarziere de 45 de minute, provocata de ninsoare.

La cateva secunde dupa ce aeronava a inceput sa ruleze pe pista si a prins viteza, s-a intamplat ceva, spun calatorii. In carlinga a mirosit a gaz si fum iar avionul s-a oprit brusc, iesind in decor.

Au sarit de la 3 metri si doua pasagere. Prima a fost dusa la spital pentru ca suferise un soc. A doua a vrut sa plece acasa.

De ce s-a recurs la aceasta metoda de evacuare a avionului? Specialistii in aviatie spun ca in situatii de mare risc se poate evacua oricum.

Investigatia trebuie sa lamureasca daca echipajul a procedat corect cu evacuarea. Niciunul dintre pasagerii intrebati nu a putut spune daca echipajul i-a indrumat sa sara din avion sau nu. Pur si simplu, oamenii au vazut usa deschisa si au presupus ca asta trebuie sa faca.

Al doilea aspect pe care ancheta trebuie sa-l lamureasca este cel al deciziei de a zbura.

La final vom afla daca a fost vorba de o greseala de pilotaj sau daca o defectiune tehnica a provocat accidentul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO