Tur ghidat ”Bucureștii și cutremurele", la 42 de ani de la seismul din 1977
Pe 4 martie 2019 se împlinesc 42 de ani de la cutremurul 1977.
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INFP) organizează o serie de evenimente dedicate conștientizării și masurilor concrete de reducere a riscului seismic din România sub genericul ”O zi despre cutremure: perspective de reducere a riscului seismic”.
Programul evenimentelor:
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
10:00 – 18:00 Biblioteca Națională a României (parter și parcare), Bd Unirii, nr 22
Expoziția Mobilă despre Cutremure (MOBEE) a INFP, Caravana „Fii Pregătit” a DSU, activități și prezentări dedicate înțelegerii cutremurelor și a măsurilor de reducere a riscului seismic. Printre evenimentele planificate se numără lansarea broșurii „Informații esențiale despre cutremure”, a turului digital ghidat „Bucureștii și cutremurele”, Expoziția „4 martie 1977 și după…:Cutremurele din Vrancea în studii, reportaje, mărturii, evocări, albume din colecțiile Bibliotecii Naționale”, expozitie cu fotografii și exponate pe tematica protecției civile, prezentări ale proiectelor din domeniu și sesiuni de întrebări și răspunsuri.
Simpozionul „Cutremurele vrâncene: o provocare pentru geoștiințe și societate”
10:00 - 15:00 Academiei Române (aula), Calea Victoriei, nr 125
Prezentări științifice și panel de discuții pe marginea unor tematici de acțiune concretă: știința și tehnologia în folosul acțiunilor de reducere a riscului seismic și securitate; educația ca mijloc de conștientizare și creștere a rezilienței; comunicarea și percepția riscului seismic.
Tur ghidat „Bucureștii și cutremurele"
Locatie de start: Fântâna de la Universitate, Bd. Nicolae Bălcescu nr 1 (ore de start: 11, 14 și 17 )
Trei tururi ghidate gratuite ce vor spune povestea efectelor cutremurelor majore asupra Bucureștilor, dar și a contextului actual: de ce sunt atâtea clădiri vulnerabile seismic și care sunt perspectivele de îmbunătățire a situației.
Programul detaliat este în secțiunea „Discuție”.
Înscriere în prealabil prin formularul: https://goo.gl/forms/zzCb113v0pdkMTF83
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!