Tudorel Toader despre refuzul lui Iohannis de a o numi pe Adina Florea la șefia DNA


Ultimul update: Luni 03 Decembrie 2018 12:13
Data publicarii: Luni 03 Decembrie 2018 11:59
Categorie: Stiri actuale
tudorel toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut luni declarații pe tema refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi pe Adina Florea la șefia DNA și revocarea procurorului general, Augustin Lazăr.

Întrebat despre decizia președintelui Iohannis de a refuza propunerea Adinei Florea la șefia DNA, Tudorel Toader a precizat: „Suntem în perioada în care am primit refuzul președintelui și examinăm cu mare atenție.”

Jurnaliștii l-au mai întrebat și dacă este adevărată informația apărută în spațiul public conform căreia s-ar pregăti o Ordonanță de Urgență pentru amnistie și grațiere, asumată de Ministerul de Interne.

„Întrebați-i pe dânșii”, a mai spus Toader.

Ministrul Justiției a vorbit și despre decizia Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul procurorului general Augustin Lazăr, la care au stabilit că nu a încălcat codul deontologic când a vorbit despre „inculpați de rang înalt.”

„O văd într-o succesiune firească, pentru că CNCD a decis cu privire la altcineva, cu o sintagmă asemănătoare, că este discriminatoare. Acel cineva, autorul sintagmei, nu este jurist și ai putea să spui că nu a avut pe deplin proprietatea termenilor, însă procurorul general nu poate spune că nu a avut proprietatea sintagmei „niște inculpați de rang înalt” și nici nu poate să spună că s-a referit la altcineva, și nu la membrii comisiei, cum a încercat să argumenteze astăzi.

Întrebat despre completele de judecată care au amânat judecarea mai multor dosare, luni, Tudorel Toader a spus: „Nu cred că vă așteptați ca eu, astăzi, aici, să fac radiografia din toate perspectivele. Mergeți la Înalta Curte și vedeți că dânșii sunt cei care interpretează și aplică legea.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO