Pregătiri intense...pentru Halloween au avut loc joi seară în Parcul Regele Mihai din Capitală.

PumpkinFest, primul festival dedicat acestei sărbători, din România, i-a provocat pe doritori să ajute la construirea unui imens zid de dovleci, personalizați și luminați.

Aşa că, de la mic la mare, toată lumea e aşteptată la distracţie, mai ales că evenimentul ţine până duminică.Cine a trecut joi seară prin Parcul Regele Mihai a putut să-şi arate îndemânarea la sculptat dovleci. La fel au făcut şi Claudia şi Anca. Cele două fete sunt prietene de când erau mici, iar pentru ele, această activitate a devenit deja o tradiţie.

Tânără: "E foarte interesant. Noi sculptam dovlecei acasă cu părinţii de când eram mici şi când am văzut asta am zis trebuie să venim aici, să sculptăm şi aici".

Şi Cristina şi Andrei au dovedit că sunt foarte creativi. Iar când treaba a fost gata, ei şi-au pus opera pe zidul pe care, la finalul evenimentului, organizatorii spera să numere nu mai puţin de 30 de mii de dovleci.

Alți tineri nu s-au gândit prea mult la creaţii inedite, ci au căutat pe internet, prin multitudinea de variante de dovleci pentru Halloween.

Tânăr: "E luat de pe internet, adică nu e nimic original, dar arată bine, eu zic că e frumuşel."

Dovlecii care vor fi aşezaţi pe zid vor ajunge, la final, la o fermă de animale. Cine nu doreşte să renunţe la ei, îi poate lua acasă.

Tânăr: "Mi se pare interesant că e aici în Herăstrău. Abia aştept să văd toată partea aia din spate plină".

De la un astfel de festival nu putea lipsi mâncarea delicioasă. Aşa că, după ce au depus "eforturi uriaşe" la sculptat dovlecei, participanţii au trecut şi pe la food-truck-uri.

Mara Cutaica, comerciant: "Mai ales copiii prefera oricând un desert bun. Servim papanaşi şi mini clătite pufoase, papanaşii sunt produsele noastre vedeta".

Pentru Diana a fost şi prima zi de muncă şi i-a servit pe pofticioşi cum a ştiut ea mai bine.

Diana: "E super e o atmosferă, un ambient aşa plăcut, ştii, cu toţi oamenii ăştia fericiţi aşa şi dovleci şi toată lumea Halloween şi nu ştiu ce, e chiar drăguţ".

PumpkinFest are porţile deschise până duminică seara.