Theresa May trebuie să prezinte un nou plan de Brexit până pe 21 ianuarie

Ultima actualizare: 17-01-2019 21:18

După ce a supravieţuit unui vot de neîncredere cerut de opoziţia laburistă, Theresa May este hotărâtă să găsească o soluţie pentru Brexit împreună cu restul partidelor politice.

May a şi început negocierile şi este sub presiunea timpului, pentru că trebuie să prezinte un nou plan pentru retragerea din Uniunea Europeană până pe 21 ianuarie.

La o diferenţă de numai 19 voturi, Theresa May a supravieţuit miercuri seară moţiunii depuse de laburişti. Aceiaşi colegi de partid şi de alianţă care i-au respins cu o zi înainte acordul cu UE, au votat miercuri pentru a o păstra la guvernare.

Theresa May este aşteptată luni din nou în Parlament ca să prezinte o alternativă la acordul de Brexit respins de deputaţi. În încercarea de a găsi un compromis, i-a invitat încă de miercuri seară pe şefii partidelor de opoziţie la consultări.

Theresa May, premierul Marii Britanii: "Parlamentarii au spus răspicat ce nu doresc. Însă acum trebuie să colaborăm în mod constructiv, pentru a afla ce îşi doreşte Parlamentul".

Liderul laburiştilor a pus însă condiţii."Înainte de orice discuţii pozitive despre cum să avansăm, Guvernul trebuie să elimine clar, odată pentru totdeauna, perspectiva catastrofei unui Brexit fără acord şi tot haosul care ar rezulta de aici", a declarat Jeremy Corbyn.

În acest orizont nesigur şi instabil, este în schimb aproape o certitudine că Regatul NU va părăsi Uniunea pe 29 martie. Asta deşi şefa guvernului a promis din nou că dată va fi respectată.

Gina Miller, transparency campaigner: "Va mai trece probabil o lună până vom avea o decizie privind soarta acordului d-nei May. E mort de tot? Iar la acel moment, vom mai avea atât de puţin timp, încât singurul lucru care se poate întâmpla este extinderea termenului sau revocarea, fiindcă orice opţiune ar fi aleasă, este nevoie de legislaţie şi nu avem timp."

Tot mai multe voci atrag atenţia ca actualul impas, provocat de raportul de forţe de parlament, poate fi depăşit doar prin organizarea de alegere parlamentare anticipate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO