Televiziunea germană, reportaj despre Dragnea și proteste: ”Românii nu mai suportă în tăcere”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
liviu dragnea
ardmediathek.de

Televiziunea germană Das Erste a difuzat un reportaj despre Liviu Dragnea și scandalurile de corupție în care este implicat, plecând de la protestele din București.

”Sunt conduşi de politicieni corupţi, dar de un timp încoace nu mai suportă în tăcere. Zeci de mii de oameni protestează în toată România. Cererea principală: Demisia. Demisia, hoților” așa încep nemții reportajul în care vorbesc pe larg și despre protestele de la București. Reportajul poate fi urmărit aici!

”În centrul criticilor este el, Liviu Dragnea, preşedintele Parlamentului. Acasă, la ţară, se pare că este preocupat să își umple buzunarele.”

Jurnaliştii germani s-au deplasat în judeţul Teleorman şi au vizitat Insula Belina. ”Bine păzită, Insula Belina se întinde pe o suprafață de 347 hectare. Aparținea statului. Acum de ea răspunde controversata firma de construcții Tel Drum. Ar fi închiriat insulă pentru 1.500 euro pe lună. El (n.r. Liviu Dragnea) ar fi făcut posibil acest proiect dubios. Cel mai puternic politician al României, Liviu Dragnea, șeful Partidului Social-Democrat, aflat la putere, și șeful Parlamentului.” comentează nemții.

Jurnaliștii au filmat și proprietatea lui Dragnea. ”În această construcție fastuoasă, construită de firma suspectată de corupție, Tel Drum, lui Liviu Dragnea îi place să își arate bogăția, în timp ce vecinii săi din Alexandria trăiesc în sărăcie lucie, cu mai puțin de 50 de euro pe lună.”

”România este a doua cea mai săracă țara din UE; instituțiile trenează, neglijența, corupția sunt la ordinea zilei. Speranță au adus anii trecuți aceste imagini. Tot mai mulți politicieni suspectați de corupție sunt aduși aici, chiar și cei mai puternici. Datorită procurorului-șef Laura Codruța Kovesi, lăudată în Europa și de Comisia Europeană... O altă speranță este societatea civilă. De aproape doi ani, mii de oameni ies regulat pe stradă împotriva lui Dragnea și a întregului guvern. În urmă cu câteva săptămâni au fost adoptate legi care ar putea avantaja politicienii corupți și condamnații ca Liviu Dragnea. Apoi lupta anticorupție a mai primit o lovitură. Kovesi a fost revocată la dorința guvernului. În jur de 100.000 de oameni nu vor să tolereze asta. Este 10 august. Deodată protestul paşnic este oprit cu salve de gaz lacrimogen din parte forţelor speciale ale Jandarmeriei. Este una dintre cele mai brutale intervenţii ale forţelor de oridine de la Revoluţia din 1989 încoace.”

„Acum, guvernul încearcă să dea protestului imaginea unei încercări de lovitură de stat”  încheie jurnaliștii germani.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO