Teleorman are un singur angajat care se ocupă de decontaminare în tot județul. DSP: ”Sunt județe unde nu există niciunul”

Dată publicare: 18-03-2020 13:41
Dată actualizare: 18-03-2020 13:47


Teleorman are un singur angajat care se ocupă de decontaminare în tot județul. DSP: ”Sunt județe unde nu există niciunul”

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Teleorman are un singur angajat care se ocupă de decontaminare în tot județul, în plină pandemie de coronavirus. Mai grav este faptul că sunt județe unde nu există niciun angajat care să se ocupe de dezinfectare.

 

”În plină epidemie, DSP Teleorman vrea să se lupte cu noul virus prin intermediul unui singur angajat. Practic, decontaminarea cade în responsabilitatea unei singure persoane, care trebuie să fie, teoretic, în tot județul și în toate locurile în care este nevoie de igienizare”, dezvăluie Liber în Teleorman.

Oficialii DSP recunosc situația și spun că unicul responsabil cu decontaminarea din județ abia face față situației.

”De decontaminare se ocupă un angajat al nostru, acum este la centrul de carantină din Zimnicea, face acolo ce e de făcut, tot el e responsabil de dezinfectarea mașinilor, de situațiile în care sunt identificate persoane suspecte sau confirmate cu virusul, pentru că procedura trebuie făcută repede.

Nu prea face față… Ce să zic? Pentru că e singur și trebuie să se ocupe de tot“, a spus Tatiana Ilie, reprezentanta DSP Teleorman pentru sursa citată.

Publicația precizează că, ”după confirmarea primului caz de infectare din Teleorman, la apartamentul bătrânei de 70 de ani, decontaminarea a fost făcută de o vecină, care a spălat scara blocului cu dezinfectant”.

DSP Teleorman: ”Sunt județe în care nu există niciun angajat pentru dezinfecție”

Contactată de ȘtirileProTV.ro, reprezentanta DSP Teleorman a confirmat informația.

”Exact așa este, avem un singur angajat responsabil pentru tot județul. Dar sunt județe în care DSP nu are niciun angajat pentru dezinfecție”, a declarat Tatiana Ilie.

”Dacă e nevoie, contractăm firme private autorizate care să facă dezinfecții, dezinsecție și deratizare”, a mai spus oficialul DSP Teleorman pentru ȘtirileProTV.ro

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO