Teatrul Nottara a ramas pentru a doua oara fara sediu. "Bulina a crescut si s-a maturizat peste noapte"


Ultimul update: Luni 11 Ianuarie 2016 02:57
Data publicarii: Vineri 08 Ianuarie 2016 15:03
Categorie: Stiri actuale

Inchiderea teatrului Nottara din motive de siguranta a avut in ultimele zile un nedorit bis.

Dupa 70 de ani si mii de spectacole, Teatrul Nottara din capitala si-a inchis pentru a doua oare portile, tot din cauza riscului seismic prezentat de cladire. Centrul Cultural ArCuB din strada Batistei, unde teatrul ar fi urmat sa se mute dupa ce sediul de pe Magheru a fost inchis, a fost incadrat in clasa I de risc seismic.

O situatie de care nu este clar cine este responsabil. Reprezentantii ArCuB, institutie care functioneaza in subordinea Primariei Capitalei spun ca in 2006 imobilul a fost expertizat si s-a decis ca este clasa II de risc. De atunci nu s-au facut insa lucrari de consolidare, iar la o reexpertizare, in 2005, cladirea din Batistei a promovat la clasa I de risc. Studiul ar fi fost insa predat abia pe 29 decembrie, adica la mai bine de o luna dupa ce s-a anuntat ca Teatrul Nottara ar urma sa activeze in respectiva cladire.

Marinela Tepus, managerul teatrului, are insa o alta opinie. Ea a scris pe Facebook ca “pe 29 decembrie, la orele pranzului, directori din Primarie, consilieri personali ai Primarului general si subsemnata impreuna cu avocata Teatrului Nottara, ne-am intalnit cu directoarea ARCUB, Mihaela Paun, care a fost d acord sa ne predea ARCUB din Batiste, nr. 14, in administrare, fara sa pomeneasca nimic despre bulina rosie... Aceasta (bulina) se pare ca a crescut si s-a maturizat peste noapte. In fapt, Primaria a fost instiintata pe 30 decembrie,, nu pe 29 decembrie.. Si de atunci ne tot batem capul cu ce vom face in continuare. Primaria cauta solutii si, se pare, le va si gasi, insa consider ca Doamna Paun va trebui sa dea o explicatie pentru falsele declaratii de sprijin, cand stia ca se afla in timpul unei expertize, care se putea sa schimbe datele problemei. Cum s-a si intamplat! Vreme e o luna si mai bine, noi am negociat modalitatea de a prelua ARCUB, nepunandu-se problema vreunei buline de gradul I risc seismic, ci doar a uneia de gradul II, care ne-ar fi permis sederea, macar 2 ani, în ARCUB. Consier ca dna Paun si-a batut joc, in egala masura, si de Teatrul Nottara, si de Primaria Capitalei, si de Consiliul General... Oare de ce?

Pe 21 decembrie, Teatrul Nottara a prezentat primul sau spectacol in sediul din Batistei,, "Crăciunul, altfel". Alte spectacole urmau sa fie jucate la Teatrul de Comedie si Teatrul Metropolis, dar si la Cercul Mililtar National si la Cotroceni.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO