Sute de persoane au protestat la Sibiu, faţă de OUG pentru contestaţia în anulare

Ultima actualizare: 25-01-2019 22:04
Protest la Sibiu
Agerpres

Sute de persoane, între care și membri USR, dar și liderul formațiunii, Dan Barna, au participat vineri seara la un protest faţă de OUG pentru contestaţia în anulare, la Sibiu.

 

„Sunt sigur că protestele vor continua pentru că românii sunt sătui şi disperaţi de ceea ce se întâmplă de doi ani şi jumătate în România. (...) Avem un guvern marionetă, România este confiscată de nişte condamnaţi penali, care îşi bat joc de viitorul nostru şi care sunt motivul real pentru care sute de mii de tineri şi de cetăţeni pleacă anual din România. (...) Acest protest şi protestele care vor urma spun cu siguranţă ceea ce auziţi şi dumneavoastră acum, că românii nu mai vor să mai fie o naţie de hoţi", a declarat Dan Barna, conform Agerpres.

Potrivit liderului USR, mesajul este foarte clar transmis de protestari, că „românii nu vor să fie o naţie de hoţi".

Protestul a fost organizat pe Facebook de comunitatea „Vă vedem din Sibiu”. Protestatarii s-au strâns în Piaţa Mare din Sibiu cu steaguri, vuvuzele şi pancarte.

Pe unele dintre acestea scrie „Nu suntem o naţiune de hoţi”, „Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, conform News.ro.

În Piaţa Mare a fost prezent şi senatorul USR Vlad Alexandrescu. Acesta a postat pe Facebook o fotografie în care apare cu Radu Vancu, unul dintre liderii grupării „Vă vedem din Sibiu”, însoţită de mesajul „Ne simţim ca acasă, în Piaţa Mare din Sibiu”.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că a elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentinţele date de completurile de cinci judecători constituite nelegal. Toader a susţinut că o opţiune similară există şi în cazul dosarelor bazate pe protocoalele secrete între Ministerul Public şi SRI.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO