STIRI PE SCURT. Salariul minim pe economie va creste cu 75 de lei; Mai multi primari, pacaliti de procurori DIICOT falsi

Ultima actualizare: 16-10-2014 06:46

Salariul minim pe economie va ajunge la aproape o mie de lei, de la 1 ianuarie, iar falsi procurori DIICOT au pacalit cativa primari, de la care au obtinut informatii despre terminalele electronice de reincarcare a cartelelor telefonice.

Salariul minim pe economie va creste la 975 de lei pe luna incepand cu 1 ianuarie, cu 75 de lei mai mult decat in prezent, au anuntat luni oficialii. Salariul minim a mai fost majorat anul acesta de doua ori cu cate 50 de lei. De prima crestere, de la 1 ianuarie, au beneficiat 804 mii de persoane, iar de a doua, de la 1 iulie, aproape 970 de mii.

Proces in cadrul programului "Prima Casa"

Pentru prima data de la inceputul programului "Prima Casa", un client cu un astfel de credit a castigat in prima instanta un proces impotriva bancii sale. El a obtinut eliminarea comisionului de administrare si restituirea sumelor platite pana acum cu acest titlu. Banca spune insa ca va face apel la instanta superioara, pentru ca judecatorul nu a tinut seama de legea speciala dupa care functioneaza programul Prima Casa, ci de legislatia privind clauzele abuzive.

 Primari pacaliti de procurori DIICOT falsi

Escroci care au pretins ca sunt procurori DIICOT au contactat telefonic cativa primari din Tulcea si Constanta care detin terminale PayPoint pentru plata facturilor si reincarcarea cartelelor. Unii primari s-au lasat pacaliti si au divulgat codurile de reincarcare. Anchetatorii ii avertizeaza pe detinatorii de terminale PayPoint sa nu se lase pacaliti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO