Starea șoselelor din țară. Două sectoare de drum naţional închise, în Buzău şi Vrancea

×
Codul embed a fost copiat

Două sectoare de drum naţional din judeţele Buzău şi Vrancea sunt închise luni dimineaţă din cauza vremii nefavorabile.

Traficul este restricţionat pentru maşinile de mare tonaj, pe două drumuri din Buzău şi Brăila. Sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

După acțiunile drumarilor s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2B, între Buzău și Brăila (km 8+800 – km 102+280), informează CNADNR.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni dimineaţă nu sunt tronsoane de autostrăzi cu traficul închis.

Drumuri naţionale cu circulaţia închisă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

Citește și
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

- DN 22 Râmnicu Sărat, judeţul Buzău - limita cu judeţul Brăila;

- DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, judeţul Vrancea.

Trafic restricţionat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone):

- DN 22 limită judeţul Buzău – municipiul Brăila;

Trafic restricţionat (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone):

- DN 2C Costeşti, judeţul Buzău – limită cu judeţul Ialomiţa.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Bacău, Brașov, Călărași, Covasna, Harghita, Ialomița, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Vrancea, pe alocuri zăpadă depusă pe carosabil, fără probleme privind siguranța traficulu

Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, A4 Ovidiu – Agigea, se circulă pe un carosabil uscat, fără precipitaţii.

Sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Până luni seară sunt în vigoare avertizări meteorologice Cod Galben de intensificări ale vântului, cu perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea, pecum şi de viscol în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Maramureş: Trafic în condiţii de iarnă; minus 15 grade Celsius la staţia meteo Iezer şi în oraşul Târgu Lăpuş

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale din Maramureş se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată luni dimineaţă - minus 15 grade Celsius - la staţia meteorologică Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei şi în oraşul Târgu Lăpuş, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă.

"Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi umed în zona înaltă de munte, respectiv curat şi uscat în rest. Angajaţii Secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 10 utilaje şi au împrăştiat 26 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi umed. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu 16 utilaje şi au răspândit 112 tone de material antiderapant. (...) Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat. În zona înaltă de munte suflă cu viteze de până la 60 km/h. Izolat în zonele joase se semnalează ceaţă", a precizat Dan Bucă.

Conform acestuia, ninge în Pasul Prislop pe DN 18, drum care traversează Munţii Pietrosul Rodnei, asigurând conexiunea dintre judeţele Maramureş şi Suceava.

"Ninge viscolit în vârful Pasului Prislop la 1.400 metri altitudine, între km 156 şi km 181.Cerul este acoperit în zona de nord a judeţului şi mai mult senin în rest", a arătat Dan Bucă.

Stratul de zăpadă măsura 48 cm la staţia meteo Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, 36 cm la Cavnic, 30 cm în Pasul Gutâi, 24 cm la Băiuţ, 22 cm Groşii Ţibleşului, 19 cm la Firiza, 17 cm Poiana Borşa, Valea Vaserului şi Baia Borşa, 16 cm la Moisei, 7 cm la Sighetu Marmaţiei, 6 cm la Târgu Lăpuş şi Ocna Şugatag şi 5 cm în municipiul Baia Mare.

Probleme în mai multe județe din cauza ninsorilor

Ninsoarea abundentă a făcut probleme pe tronsonul transilvănean al autostrăzii A1, închis duminică aproximativ 12 ore.

Și drumul ce duce spre stațiunea Păltiniș a fost blocat complet, peste o jumătate din zi, timp în care drumarii au curățat zăpada ce avea pe alocuri un metru și 20 de centimetri.

În muncipiul Craiova, câțiva copaci rupți sub greutatea zăpezii au distrus mai multe mașini parcate în fața blocurilor.

Autostrada A1 a fost curățată peste noapte cu utilaje, după ce zăpada viscolită a creat probleme . În cele din urmă, traficul a fost redeschis pe traseul dintre Sibiu și județul Alba, însă cea mai nouă bucată din autostradă, spre valea Oltului, a rămas închisă ore bune, circulația fiind dirijată pe DN7.

Și în municipiul Sibiu s-a aşternut un strat generos de zăpadă. Iar cei ce au vrut să ajungă în stațiunea Păltiniș, dar și cei ce au vrut să coboare spre Sibiu, au fost nevoiţi să rămână pe loc ori să facă drum întors. După mai bine de 13 ore, circulația a fost reluată, dar în condiţii dificile.

Șofer: „Nu ne-am văzut mașinile azi dimineață, nu le-am găsit.
Reporter: Așa de mare e zăpada?!
Șofer: Nu a mai nins așa din 1995 din noiembrie."

Polițiștii rutieri au fost în alertă în ultimele ore.

Și la Suceava, condițiile de drum le-au dat de furcă șoferilor. Un autocar s-a răsturnat duminică seară, în apropiere de localitatea Dumbrăveni. Șase oameni se aflau înăuntru.

Iar pe DN6, între Filiași și Craiova, a avut loc o furtună de zăpadă ce a redus brusc vizibilitatea în trafic. Mai multe tiruri au rămas blocate, după ce o autoutilitară oprită pe prima bandă nu a mai putut pleca de pe loc. Traficul a încremenit vreme de o oră, până ce utilajele au reuşit să cureţe şoseaua, venind pe contrasens.

Iar în Craiova, peste 10 mașini parcate în fata blocurilor au fost avariate de copacii care s-au frânt sub greutatea zăpezii.

Reporteri: Iulia Ciuhu, Octavian Moldovan, Roxana Vlădășel, Răzvan Dan op. Florin Andrian, Andreas Nyeste

Articol recomandat de sport.ro
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Cea mai frumoasă jurnalistă din Kosovo a rămas impresionată de un tricolor: "Este magic"
Citește și...
A murit Marius Bațu. Artistul de muzică folk, cunoscut pentru formațiile Poesis și Pasărea Colibri, avea 65 de ani
A murit Marius Bațu. Artistul de muzică folk, cunoscut pentru formațiile Poesis și Pasărea Colibri, avea 65 de ani

Unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică folk din România, Marius Bațu, a murit la vârsta de 65 de ani.

Pericol de avalanșe pe Valea Prahovei. S-au format „plăci” de zăpadă
Pericol de avalanșe pe Valea Prahovei. S-au format „plăci” de zăpadă

E pericol de avalanșe pe Valea Prahovei, avertizează salvamontiștii, în urma căderilor de zăpadă din ultimele zile. Vântul a contribuit la formarea unor „plăci” de zăpadă.

Traficanți de migranți din Bihor, destructurați de DIICOT. Aveau șef din Bulgaria
Traficanți de migranți din Bihor, destructurați de DIICOT. Aveau șef din Bulgaria

Mai mulți indivizi, care transportau ilegal migranți spre vestul Europei, au ajuns în vizorul procurorilor DIICOT.

Recomandări
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj

Acuzaţii de spionaj, zboruri private, ferme de troli, un precedent juridic periculos la adresa democraţiei şi umbra lui Traian Băsescu au marcat campania electorală pentru prezidenţiale.

Câte rachete Oreșnik mai are Putin pe stoc. Sunt suficiente să provoace pagube majore, iar producția lor începe în masă
Câte rachete Oreșnik mai are Putin pe stoc. Sunt suficiente să provoace pagube majore, iar producția lor începe în masă

Vladimir Putin a anunțat că Rusia dispune de un stoc semnificativ de rachete „noi și puternice”, gata de utilizare. Liderul de la Kremlin a solicitat, într-o intervenție televizată, începerea producției în masă pentru Oreșnik, o rachetă hipersonică testat

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.