Sora lui Sergiu Nicolaescu contesta testamentul acestuia. Ce avere a mostenit sotia regizorului

Ultima actualizare: 04-07-2013 00:13

Iolanda Nicolaescu, sora lui Sergiu Nicolaescu, a inaintat la Judecatoria Sectorului 1 doua cereri si o cheama in instanta pe Dana, sotia acestuia.

Actele au fost depuse inca din luna aprilie si au legatura cu testamentul lasat de Nicolaescu, contestat de sora regizorului. Aceasta vrea o parte din averea compusa din proprietati, conturi si bunuri, estimate la aproape 1 milion de euro, plus drepturi de autor.

Cele doua cereri, una de anulare a actului de revocare judiciara a testamentului si cealalta de anulare a certificatului de mostenitor, au fost depuse de Iolanda Nicolaescu in calitate de reclamant, pe 9 aprilie 2013 si o cheama in fata instantei pe Dana Nicolaescu, in calitate de parat.

Casa de avocatura care o reprezinta pe sotia regretatului regizor nu a dorit a faca precizari in legatura cu aceste cereri, insa conform unor surse judiciare, ar fi vorba despre o procedura prin care sora regizorului, in calitate de mostenitor rezervatar, ar fi contestat testamentul lasat de Sergiu Nicolaescu, pe motiv ca testamentul nu ar fi scris de mana regizorului.

In urma contestatiei, sora regizorului ar avea o sansa la o parte de mostenire, dar nu mai mare de o treime din avere.

Averea regizorului este formata din doua case si un teren intravilan in Bucuresti, plus o proprietate de vacanta pe malul marii, 13 conturi bancare in care erau aproximativ 400.000 de euro, conform ultimei declaratii de avere ca senator.

Si drepturile de autor sunt o comoara, mai ales ca, dupa vestea mortii, foarte multi s-au grabit sa-i cumpere filmele. Spre exemplu, cuantumul drepturilor de autor din 2011 era de 365.000 de lei.

Potrivit legii, in acest moment, toate aceste proprietati revin mostenitorilor, adica sotiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO