Situatiile limita cu care s-au confruntat echipajele medicale pentru a ajunge la pacientii din zonele izolate de zapada

Dată publicare: 09-01-2017 16:31
Dată actualizare: 12-01-2017 06:57


Situatii limita pentru echipajele medicale care au intervenit in zonele izolate din judetele Iasi si Galati, pentru a salva vieti omenesti.

In lupta cu troienele, doctorii au ajuns la pacienti cu senilatele iar, in cazuri extreme, s-a decis salvarea pe calea aerului cu elicopterele SMURD. 

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi a primit numeroase solicitari disperate de la persoane din localitati izolate si care aveau nevoie urgenta de medic.

Pompierii militari si medicii au reusit sa faca fata troienelor, deplasandu-se doar in urma utilajelor de deszapezire, cu senilata, cu ATV-uri sau cu snowmobilul.

Cea mai dificila operatiune de salvare a fost in cazul unei gravide de 18 ani care a nascut fara medic, mosita de o asistenta medicala. Din fericire, bebelusul este sanatos si ambii au ajuns intr-un final la spital.

La Iasi si Galati, elicopterele SMURD au salvat alte persoane aflate in suferinta, desi fiecare misiune s-a desfasurat cu mari emotii.

Elicopterul Inspectoratului General de Aviatie au reusit sa salveze patru persoane din judetul Iasi: trei barbati cu boli cronice si traumatisme si o gravida.

Drumurile spre localitatile Focuri si Gropnita erau complet blocate, asa ca singura solutie a fost calea aerului.

In localitatile din Delta Dunarii, unde accesul este oricum foarte dificil, caderile de zapada din ultimele zile i-au izolat de tot pe oamenii din anumite comunitati. Un barbat de 57 de ani a fost adus cu un elicopter SMURD la Galati, dupa doua zile de suferinta.

Pacientii salvati din troiene vor ramane sub supraveghere medicala, in timp ce salvatorii se pregatesc de noi misiuni.


VIDEO PROTVPLUS.RO