Siegfried Mureşan, după audierea lui Kovesi: ”Europa nu crede în manipulările PSD-ALDE”


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 21:17
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 21:13
Categorie: Stiri actuale
laura codruta kovesi

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că Laura Codruţa Kovesi a câştigat în Comisia CONT, cu 12 voturi. Candidatul din Franţa s-a clasat pe locul al doilea, cu 11 voturi.

”Victorie uriaşă pentru România oamenilor cinstiţi. Tocmai s-a încheiat votul în Comisia de Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru alegerea Procurorului Şef European. Rezultatul votului: Laura Codruţa Kovesi (România): 12 voturi; Andreas Ritter (Germania): 1 voturi; Jean-Francois Bohnert (Franţa): 11 voturi. Acest vot este avizul Comisiei de Control Bugetar. Felicitări aandidatuluiRomâniei!”, scrie Siegfried Mureşan pe Facebook.

Miercuri la ora 12.00, urmează votul Comisiei LIBE, care e comisia decidentă.

”Astăzi la audierea din Parlamentul European s-a văzut foarte clar că Europa nu crede în manipulările PSD-ALDE”, a mai scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

”Am spus întregii Europe despre dezinformările și manipulările PSD-ALDE. Doamna Kovesi s-a prezentat foarte bine, a răspuns convingător și precis totul întrebărilor și a obținut cele mai multe voturi în această seară în Comisia de Control Bugetar”, a mai scris europarlamentarul.

Mesajul integral al lui Siegfried Mureșan:

În toată procedura de selecție pentru Procurorul șef european ne-am bătut cu PSD-ul, iar astăzi i-am învins!

PSD-ul a folosit toate mijloacele pentru a afecta șansele candidatului român de a ajunge primul Procuror șef european. Miniștrii PSD-ALDE au vorbit candidatul român de rău în Consiliu, iar europarlamentarii PSD-ALDE i-au pus doamnei Kovesi bețe în roate în Parlamentul European.

Noi, europarlamentarii Partidului Național Liberal am spus din prima zi că susținem candidatura doamnei Kovesi și ne vom bate pentru ea.

Am spus ca vom convinge Grupul PPE și cat mai mulți europarlamentari din celelalte grupuri.

Am spus întregii Europe despre dezinformările și manipulările PSD-ALDE.

Astăzi la audierea din Parlamentul European s-a văzut foarte clar că Europa nu crede în manipulările PSD-ALDE.

Doamna Kovesi s-a prezentat foarte bine, a răspuns convingător și precis totul întrebărilor și a obținut cele mai multe voturi în această seară în Comisia de Control Bugetar.

Mâine dimineață vom fi la votul din Comisia LIBE și o vom vota și acolo.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO