Sezonul de schi a fost prelungit până în luna mai. Ce oferte au hotelierii

Dată publicare: 25-04-2021 08:48
Dată actualizare: 25-04-2021 09:40


O veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă! Sezonul de schi a fost prelungit până pe 3 mai, ceea ce nu s-a mai întâmplat de cel puţin zece ani.

Așadar, dacă nu v-ați făcut planuri pentru minivacanța de 1 mai și Paște, puteți sărbători pe pârtie.

În plus, autoritățiile au mai relaxat și restricţiile.

La munte încă este zapadă din belșug, iar pe pârtii se schiază în condiții bune, așa că autoritățile locale au hotărât să mai prelungească încă o dată sezonul până pe 3 mai. Asta mai ales spre bucuria celor care își doresc să petreacă minivacanța de 1 mai și Paște pe schiuri sau snowboard.

Turistă: "N-am schiat nicodată de Paște până acum. Profităm de zăpadă cât încă mai e. Neașteptată de multa zăpadă, e foarte frumos".

Reporter: "Cum vi se pare că a fost prelungit sezonul de schi?".

Turist: "Super tare".

Reporter: "Ce ați alege de 1 mai? Mare sau munte?".

Turist: "A, munte, clar".

Cei care au ajuns ieri în Poiana Brașov au avut parte de soare și temperaturi prietenoase.

Turist: "Este pur și simplu excelent să fii aici în condițiile astea, zăpada foarte bună".

Reporter: "Cât ai de gând să stai pe pârtie?".

Turist: "Până de 1 mai, când o să mă duc la mare".

Iată încă o veste bună. Cum în ultimele două săptămâni a scăzut numărul cazurilor de infectare cu noul virus, au fost relaxate și restricțiile.

Ana Măria Barbu, corespondent Pro TV: "De la baruri puteți cumpără acum orice produse, în condițiile în care în weekend nu se putea vinde alcool. În plus, la terase pot fi ocupate 60% din locuri dacă rata de incidență a cazurilor de Covid este sub 3,5 la mie. Altfel, doar 30% din locuri. Țineți cont și de cele mai importante reguli: masca de protecție și distanțarea fizică".

Așadar, daca încă nu v-ați făcut planuri pentru minivacanță de 1 mai și Paște mai aveți timp. La munte, hotelierii își așteaptă turiștii.

Gabriel Roșca manager hotel: "Avem un pachet de Paște de 4 zile, 3 nopți de cazare, 5 mese incluse, începând de la 1.250 lei de persoană. Nu vom avea dans, vom avea doar mese festive cu loc la masă, mesele distanțate".

Hotelurile pot caza turiști până la un grad de ocupare de 70%.


VIDEO PROTVPLUS.RO