Nereguli foarte grave la Poșta Română. Opt angajați au fost reținuți

Ultima actualizare: 27-06-2019 21:34

Este scandal la Poşta Română. Angajaţi din două oficii poştale din Alba sunt suspectaţi că nu au livrat corespondența expediată de instanţele de judecată şi mai mult decât atât, au semnat ei de primire, în numele destinatarilor, ca să ascundă neregula.

23 de percheziţii au avut loc joi dimineaţă. Oficialii Poştei au declanşat şi ei o anchetă în acest caz.

17 angajaţi şi foşti angajaţi de la două oficii poştale din Alba au ajuns la audieri. Indivizii sunt acuzaţi că, în ultimul an şi jumătate, în loc să ducă destinatorilor citaţiile şi comunicările emise de instanţele de judecată le-au aruncat.

În plus, ar fi semnat ei confirmările de primire şi le-ar fi expediat instanţelor.

După audieri, opt poştaşi au fost reţinuţi de poliţiştii din Alba pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Comisar Luminița Prodan, purtătoare de cuvânt IPJ Alba: "În perioada ianuarie 2018 - iunie 2019 mai multe persoane angajate ale societăţii comerciale care aveau atribuţii în livrarea corespondentei emise de către instanţele de judecată nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile. Mai mult aceştia ar fi semnat în fals şi ar fi restitutit aceste dovezi instanţelor de judecată."

Pentru că postaşii nu livrau corespondenta de la instanţele de judecată, cei vizitaţi nu aflau ca trebuie să se prezinte la procese.

Din acest motiv - spun anchetatorii - este posibil ca unele dosare să se fi judecat fără ca unele dintre părţile implicate să fie prezente în sală.

Procurorii vor să afle acum câţi oameni au avut de suferit.

Vasile Gherman, avocat: ”În condiţiile în care nu iau la cunostință citarea respective şi cineva, în speţă agentul procedural ar fi semnat în locul acestora ca primind citaţia, cu siguranţă, dacă nu vor fi chemaţi în mod expres la interogatoriu o să afle de existent acestui proces când se comunica hotărârea judecătorească".

Cele mai multe victime sunt din Sebeş şi câteva localităţi din apropierea municiului.

Localnicii de aici spun că din cauza postaşilor, în zonă, sunt probleme şi cu alte scrisori.

Cazul a intrat şi în atenţia Postei Romane. Cei din conducerea instituţiei au declarat că dacă suspiciunile care planează asupra postaşilor vor fi dovedite în instanţă vor lua măsuri dure importriva angajaţilor acuzaţi acum de neglijenţă, abuz în serciziu şi fals intelectual.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO