Sase elevi de la o scoala din Galati, intoxicati cu naftalina la ora de romana. In clasa s-au facut experimente

Dată publicare: 17-10-2014 09:00
Dată actualizare: 20-10-2014 07:02


Sase copii de clasa a cincea din Galati au ajuns de la scoala, direct la spital. Toti s-au intoxicat cu naftalina in timpul orei de limba romana.

Reprezentantzii unitatii de invatamant spun ca elevii au intrat in clasa la scurt timp dupa ce, in acelasi loc, s-au facut experimente la cursul de chimie.

Una dupa alta, ambulantele au intrat in curtea Scolii Gimnaziale numarul 25 din Galati, dupa ce profesoara de limba romana a sunat la 112. Mai multi elevi au inceput sa se simta rau, la cateva clipe dupa ce au intrat in sala de clasa in care s-au facut experimente cu naftalina. Sase dintre copii - cu varste de 10 si 11 ani - au ajuns la spital.

"Sase copii intoxicati probabil cu naftalina, starea lor este buna. Ar fi putut face conjunctivita, ceea ce si prezinta eruptii tegumentare si afectiuni respiratorii, daca ar fi stat mai mult in mediul respectiv", a spus dr. Victorita Stefanescu, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Ioan.

Elevii acestei scoli invata in trei schimburi, iar salile de curs sunt folosite si ca laboratoare.

"Geamurile sunt in permanenta deschise, si cand a intrat doamna profesoara cu copiii. Acesta este si laborator si sala de clasa", a declarat directoarea scolii.

Potrivit conducerii unitatii de invatamant, in clasa in care s-a intamplat totul s-au facut experimente la ora de chimie si nu a fost de ajuns pauza de 5 minute pentru ca vaporii de naftalina sa dispara.

"Am vorbit cu copiii care au facut experimentele si nu a fost nicio problema", a mai spus Dorina Savin, directoarea Scolii Gimnaziale Nr. 25.

Cei sase elevi au ramas internati. Intre timp, la scoala s-a inceput o ancheta.


VIDEO PROTVPLUS.RO