Săptămâna Designului Românesc. Ce este "Lambrella"

19-05-2018 11:07


În Bucureşti a început săptămâna designului românesc. Cei mai talentaţi designeri de modă sau de interior şi-au dat întâlnire la Palatul Telefoanelor, unde şi-au expus creaţiile.

Peste 150 de proiecte de design vestimentar sau de interior, arhitectură şi urbanism au deschis Săptămâna Designului Românesc.

Mihai Gurei, fondator Intro: "Noi avem clienţi care vin din ce în mai mult şi cauta obiecte de design românesc pentru că prefera să cumpere ceva fabricat aici."

Dacă vreţi să vă decoraţi locuinţa sau biroul şi aveţi nevoie de o sursă de inspiraţie, la Palatul Telefoanelor, găsiţi obiecte diverse de mobilier de la scaune sau mese pentru sufragerie, oglinzi sau obiecte de iluminat. Lambrella - pentru că este o lampă umbrela - este un obiect kinetic, se mişca, umple spaţii cu lumină sau fără, este versatil se poate folosi în orice tip de amenajare.

Oferta este variată şi pentru cei care vor haine în tendintze.

Lena Criveanu, designer: "Mă leg de elementele naturii, mă leg de foc şi iau elementele de culoare şi începi să le cuplezi."

Teodor Frolu, arhitect: "Ce am făcut nou este să venim cu o nouă gama de textil din cânepă 100 la sută românească."

În fiecare an, evenimentul se desfăşoară într-un spaţiu emblematic.

Edmond Niculuşcă Fondator Arcen: "Palatul Telefoanelor a fost primul zgârie nori din Capitala. Să organizezi o expoziţie în inima unei clădiri istorice care în mod normal e abandonată e semn că înţelegem ce înseamnă a regenera patrimoniul istoric al Bucureştiului."

Andrei Bortun, iniţiator Romanian Design Week: "Un alt format este weekendul în cartierul creativ în acest weekend - expoziţii de design, muzică, streetfood."

Săptămâna Designului Românesc - care a ajuns la cea de-a şasea ediţie - ţine până în 27 mai.

VIDEO PROTVPLUS.RO