S-a început ridicarea gunoaielor din Sectorul 1. Clotilde Armand: ”Am plătit direct sortatorii”

Ultima actualizare: 16-06-2021 12:26
Clotilde Armand, gunoaie, deseuri
Agerpres

Primarul Clotilde Armand a declarat că Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă miercuri dimineaţă "porţile sortatorilor" şi să-i plătească direct, iar gunoiul a început să fie ridicat.

"Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă astăzi dimineaţă porţile sortatorilor şi să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest), iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi", a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Ea a menţionat că Primăria Sectorului 1 a notificat miercuri Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept.

Potrivit lui Clotilde Armand, operatorul de salubritate nu şi-a plătit sortatorii.

"Sortatorii şi-au închis porţile şi operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege şi de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluţie să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeţi? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Şi au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluţii. Şi am găsit", a adăugat Clotilde Armand.

Reacție din partea Romprest

 

La rândul său, Romprest a informat marţi pe site-ul său de reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare Rom Waste Solutions SA.

"Având în vedere că în seara zilei de 15.06.2021 am fost informaţi privind reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare agreat Rom Waste Solutions SA, Romprest va putea preda la staţie deşeurile care în prezent blochează autospecialele şi echipamentele alocate serviciului, urmând a reveni la regim normal de colectare a deşeurilor pe raza administrativă a Sectorului 1. Romprest va mobiliza toată flota operaţională pentru a colecta deşeurile adunate în depozite necontrolate. Adresăm un apel la înţelegere şi colaborare către populaţie şi către Poliţia Locală pentru a sprijini operatorul în demersul său de a asigura serviciul în regim de normalitate în aria delegată", preciza Romprest.

Anterior, în cursul zilei de marţi, directorul operaţional al Romprest, Sorin Velicu, a declarat, la întrevederea factorilor implicaţi în domeniul salubrităţii în Sectorul 1, care a avut loc la propunerea preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja, că operatorul de salubritate nu a întrerupt colectarea deşeurilor, numai că nu are unde să le predea.

Velicu a menţionat că problemele au apărut pentru că plata serviciului de salubrizare nu se mai realizează în regim de continuitate de către autoritatea locală.

Conflictul între Romprest şi Primăria Sectorului 1 este unul mai vechi. Firma de salubritate spună că primăria înregistrează datorii istorice de 90 de milioane de lei, în timp ce Clotilde Armand acuză Romprest că ar fi încărcat facturile, iar sumele neachitate ar fi pentru alte servicii. În mod normal, până la un verdict în instanţă, serviciul de salubritate trebuia asigurat în mod continuu, potrivit prefectului Capitalei.

Primăria sectorului 1 a semnat în iunie 2008 (primar Andrei Chiliman, PNL) contractul cu compania Romprest, pe o durată de 25 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO