Roți blocate la mașinile parcate neregulamentar în sectorul 4. Cât vor plăti apoi șoferii
Vehiculele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice şi care constituie un obstacol pentru circulaţie vor fi supuse indisponibilizării prin blocarea roţilor, potrivit unui proiect
de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 27 februarie a Consiliului Local Sector 4.
Conform proiectului, se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public/căi de comunicaţie pietonală pe o durată de cel mult cinci minute. Peste această durată imobilizarea voluntară a unui vehicul se consideră staţionare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Vehiculul oprit sau staţionat pe partea carosabilă trebuie aşezat lângă şi în paralel cu bordura, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. Motocicletele fără ataş, mopedele şi bicicletele pot fi oprite sau staţionate şi câte două, una lângă alta, prevede proiectul.
Sunt considerate vehicule staţionate neregulamentar cele care prin oprirea sau staţionarea lor constituie un obstacol pentru circulaţia rutieră/pietonală. Constatarea staţionării neregulamentare se va efectua de către poliţiştii locali.
Vor fi supuse acestor proceduri şi vehiculele staţionate pe trotuar. Sunt considerate vehicule staţionate neregulamentar pe căile de comunicaţie pietonală acele autoturisme care prin oprirea sau staţionarea lor constituie un obstacol pentru circulaţia pietonală.
Tariful pentru deblocare va fi de 150 de lei.
În situaţia în care, până la plecarea echipajului de Poliţie locală, care a efectuat indisponibilizarea prin blocarea roţilor, conducătorul autovehiculului revine la acesta şi solicită deblocarea, agentul constatator va încheia procesul verbal de contravenţie şi va elibera chitanţă pentru tariful de deblocare. În cazul în care conducătorul autovehiculului constată indisponibilizarea prin blocarea roţilor după plecarea echipajului de Poliţie locală, are posibilitatea să solicite prin dispecerat revenirea echipajului în vederea deblocării apelând numărul de telefon alocat în acest sens. După finalizarea deblocării se încheie un proces verbal de deblocare.
Programul de desfăşurare a activităţilor de deblocare a vehiculelor se va desfăşura zilnic, pe durata a 24 de ore. Direcţia Generală de Poliţie Locală va constitui o structură specializată şi dotată cu autovehicule inscripţionate "Poliţia parcărilor".
În expunerea de motive semnată de primarul Daniel Băluţă se arată că la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie Locală s-au înregistrat un număr mare de sesizări de la cetăţeni, prin care s-a solicitat intervenţia la faţa locului pentru sancţionarea participanţilor la trafic, pentru opriri şi staţionări neregulamentare, atât pe partea carosabilă, cât şi pe căile de acces pietonale.