Românii iau cu asalt sălile, pentru a scăpa de kilogramele puse după mesele de Crăciun

Ultima actualizare: 26-12-2019 20:45

Spiritul Crăciunului merge mână în mână cu mişcarea, mai ales după atâtea mese. Cei care se simt vinovați pentru excesele culinare, încearcă să mai scape de kilogramele dobândite de sărbători prin sport.

Aerobic, alergare în parc sau o simplă plimbare cu bicicletă, toate sunt binevenite, spun instructorii de fitness.

Mesele pline de cârnaţi, sarmale, salata boeuf şi cozonaci au pus presiune nu doar pe cântar, ci şi pe conştiinţă. Aşa că mulţi au ieşit să facă mişcare în aer liber. Unii mai timid, cu o simplă plimbare cu câinele, alţii direct la alergat.

La Timişoara, cei mai hotărâţi au dat fuga la sala de fitness.

La malul mării, soarele i-a convins pe oameni să iasă la o plimbare pe plajă. Excesele culinare din prima seară de Crăciun au fost repede uitate.

Instructorii de fitness spun însă ca sportul făcut din vinovăţie nu duce la rezultate vizibile. Reţeta succesului presupune sport moderat, dar pe termen lung.

Elias Mayanna , personal trainer: „N-aş vrea să descurajez, dar nu face mari schimbări dacă organsimul tău nu este educat. De sărbători poţi să fii liber să nu te simţi vinovat de nimic, dar trebuie să fii responsabil în restul anului."

Şi, deşi sălile de fitness au aproape cu o treime mai mulţi clienţi decât în restul anului, mulţi renunţa rapid.

Alexandru Epuran, instructor fitness: „Cei care vin îşi găsesc aşa o motivaţie de început, se ţin o perioadă scurtă de timp. Acest sport trebuie privit ca un maraton, nu o cursă scurtă"

Cei care nu ajung la sală, dar iubesc mişcarea, aleargă în parc, însoţiţi uneori şi de cei mai buni prieteni, sau merg pe bicicletă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO