Românii au luat cu asalt stațiunile de la munte. Care sunt cele mai vizitate obiective turistice

Ultima actualizare: 29-11-2021 20:30

Aflați în vacanță, în stațiunile de la munte, turiștii au vrut să bifeze cât mai multe obiective, chiar dacă vremea este capricioasă și nu te îmbie la plimbare.

A fost coadă la casa de bilete a castelului Bran, dar și în trafic. Pe Valea Prahovei, între localități, mașinile au circulat bară la bară. Spre dezamăgirea celor ajunși în Sinaia, Castelul Peleș nu s-a putut vizita, pentru că în zilele de luni și marți, este închis.

La munte n-a fost nici iarnă și nici o zi blândă de toamnă, așa că turiștii au făcut plimbări scurte, între locul de cazare, restaurant și obiectivele de vizitat. Traficul s-a aglomerat, iar parcările au fost pline de mășini. Castelul Bran s-a deschis cu doua ore mai devreme, special pentru cei care așteptau la ușă.

Turistă: "Am venit să vizitam castelul. Am venit de la Brașov, unde am văzut Biserica Neagră. Am fost ieri la Peleș. Un tur al castelelor. Avem o țară frumoasă".

În curtea castelului o să gășiți și acest fotoliu roșu, uriaș, pe care vă puteți așeza să faceți fotografii.

În interiorul castelului a fost forfotă.

Turistă: "Puțin aglomerat, dar e acceptabil că toți care mai au zile libere au venit să viziteze castelul".

Turistă: "Am început cu castelul groazei și am zis să vizităm toată zona. E a doua oară când vin, dar prima dată eram mai mică".

Reprezentanții castelului spun că până miercuri se așteaptă că numărul vizitatorilor să ajungă la 9.000.

Alexandru Prișcu, directorul castelului Bran: "Accesul se face exclusiv în baza certificatului verde, iar înăuntru accesul este limitat: 10 persoane la 45 de secunde sau un minut".

Cetatea Râșnovului, în schimb, este închisă pentru restaurări, iar oamenii s-au mulțumit cu o plimbare prin curtea interiară. Mulți și-au completat excursia cu o oprire la Parcul Dinozaurilor.

Pe Valea Prahovei, ploaia nu i-a împiedicat pe turiști să iasă din camerele de hotel. La Sinaia, s-au îndreptat către Castelul Peleș, chiar dacă luni și marți este închis. Oamenii au fost bucuroși să-l vadă măcar de afară.

Turist: "Aici e foarte frumos acum. D-aia mă uitam la castel cât e de frumos luminat…".

Radu Maxim, turist: "Am fost și la castel am fost și să mâncam, să ne relaxăm, să ne odihnim, să ne plimbăm…Ne-am dus ieri al Sfinx, la Babele".

Iar cei care au vrut zăpada au urcat cu gondola.

Turist: "Am avut în plan muntele, am fost la cota 2.000 cu gondola. De la gondolă ne-am întors acum pe jos".

Cum stațiunile sunt pline, pe DN1 a fost un du-te-vino continuu și s-a circulat în coloană.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO