Permise false de port-armă pentru oamenii influenți din Caraș. Cine ar face parte din rețea


Ultimul update: Joi 05 Decembrie 2019 09:25
Data publicarii: Miercuri 04 Decembrie 2019 17:55
Categorie: Stiri actuale
Rețea de permise port-armă false, pusă la cale de jandarmi și polițiști. Cine erau beneficiarii

Acuzaţii grave îi vizează pe mai mulţi oameni ai legii din judeţul Caraș-Severin. Un fost şef de detaşament din Jandarmerie, un ofiţer de poliţie şi trei agenţi sunt bănuiţi că au pus la punct o reţea prin care eliberau permise de port-armă false.

Potrivit procurorilor, actele ajungeau la oameni influenţi din judeţ. Un minor a fost ucis accidental în acest context.

Incidentul amintit de anchetatori s-a petrecut în august, când un bărbat care a obţinut un astfel de permis fals şi-a împuşcat mortal fratele, în vârstă de 16 ani.

Practic, clienţii reţelei erau oameni influenţi în judeţ, susţineau formal un examen în faţa ofiţerilor implicaţi, pentru a obţine aceste permise. În fapt, ei nu urmau niciun curs şi primeau întrebările înainte de examen. De altfel, chiar miercuri avea loc un astfel de examen, la Muzeul din Caransebeş, care a fost oprit de procurorii DIICOT.

Reţeaua vizată acum de anchetă DIICOT funcţiona din 2017 şi ar fi fost condusă de fostul şef din Jandarmerie, pensionat de câţiva ani. Apoi, la grupare au mai aderat doi suspecţi, cu funcţii importante. În total, nouă adrese au fost percheziţionate miercuri, printre care şi sediul Serviciului de Arme şi Muniţii. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO