Restaurantele şi terasele din Sibiu, închise pentru summitul UE. Aeroportul e prea mic

Ultima actualizare: 21-02-2019 20:57

Mai sunt 10 săptămâni până când Sibiul va găzdui summit-ul Uniunii Europene, eveniment la care vor participa 27 de şefi de stat şi de guvern, dar şi mii de invitaţi. Aşadar, tot oraşul este în şantier.

Se lucrează la infrastructură, se repară străzi, se trasează marcaje şi urmează să fie montat, un sistem de monitorizare video care va supraveghea traficul şi principalele puncte de întâlnire. Din păcate, aeroportul nu este pregătit să facă față onorabil sosirilor la nivel înalt.

Consiliul Judeţean Sibiu a cerut Guvernului aproape 3 milioane de euro pentru a dezvolta şi dota corespunzător aeroportul. Deşi este modern, este prea mic şi nu poate să primească mii de invitaţi. Pe 9 mai, la Sibiu vor ajunge 27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii, 400 de invitaţi de rang înalt, 900 de jurnalişti şi peste 100 de traducători.

Cei din conducerea aeroportului spun că au nevoie de puncte de acces suplimentare, porţi de control, benzi rulante şi remorci pentru bagaje, dar şi de scări pentru pasageri, pentru a evita supra-aglomerarea.

Marcel Constantin Luca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu: "Din păcate din cele 12 milioane solicitate la Ministerul Transporturilor nu am primit nimic până la acesta dată. Am putea să achiziţionăm cele 2 detectoare de explozibil şi montarea unui sistem de camere cu circuit închis, care să acopere zona de primire VIP."

În rest se bazează pe celelalte aeroporturi din ţară, pentru a prelua cursele obişnuite. "Va trebui să se facă o programare strictă a navelor. Nu avem nici capacitate de garare a aeronavelor, unele dintre ele vor pleca şi vor gară la Cluj, Bucureşti şi Târgu Mureş”, spune preşedintele CJ Sibiu.

Pentru acest summit, primăria din Sibiu a alocat 20 de milioane de lei iar tot oraşul este în reparaţii. La rândul său Guvernul a alocat 10 milioane de lei pentru un sistem video de securitate. Acum se montează camere care să monitorizeze traficul, dar şi zonele în care va avea loc evenimentul.

Este bine să ştiţi însă că în acea perioadă, terasele şi restaurantele din centru vor fi închise. Studenţii din Sibiu vor avea vacanţă dinainte de Paşte şi până pe 13 mai. Cursurile vor fi recuperate ulterior, în zilele de sâmbătă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO