Recitaluri de excepție la Festivalul Enescu. Spectacolele pot fi urmărite și online

01-09-2019 18:02


Iubitorii muzicii clasice se pot bucura de recitaluri excepționale, dar și de experiențe inedite la cea de-a 24 ediție a Festivalului Internațional George Enescu.

Primele spectacole au avut loc deja pe scena Sălii Palatului din Capitală. 2.500 de artiști, din 50 de țări, vor susține în total 84 de concerte în următoarele trei săptămâni. Numeroase recitaluri sunt programate, însă, și în alte 20 orașe din țară și străinătate. În plus, există surprize și pentru cei care nu au reușit să-și cumpere anul acesta bilete. Totul este posibil cu ajutorul tehnologiei.

Concertele și evenimentele din cadrul festivalului vor putea fi urmărite și online. Dovadă că tehnologia se îmbină perfect cu muzica clasică. Prin scanarea oricărei bancnote de 5 lei, puteți viziona prin live streaming, adică în timp real, concertele din cadrul Festivalului George Enescu și puteți face asta de oriunde. Totul prin intermediul realității augumentate.

Pasionații de muzică, istorie și artă pot vizita prin intermediul realității virtuale și casele memoriale ale maestrului George Enescu din Liveni, Dorohoi, Sinaia și București. Expoziția digitală "Enescu 360" este disponibilă publicului pe toată durata Festivalului Internațional George Enescu. Tehnologia este prezentă, însă, și în cadrul spectacolelor.

Crenguța Roșu, directorul de comunicare al Festivalului Internațional George Enescu: „Sunt patru spectacole mari de operă în concert, care au ca suport proiecţii sub semnătura Lidiei Carmen Vidu şi Anonei Ciobanu, o transpunere a viziunilor lor despre textul operelor, care vor însoţi actul artistic. Este tehnologie încastrată şi asta pentru că tehnologia ajută şi la experienţa de orientare, şi la experienţa efectivă de spectacol”.

Nici misiunea fotografilor nu este ușoră. Cei patru fotografi oficiali ai Festivalului Internațional George Enescu folosesc un echipament special.

Alex Damian, unul dintre fotografii oficiali ai Festivalului George Enescu: „Este extrem de necesar să ai un apărat cât mai silenţios posibil la un astfel de festival. Nu trebuie să faci niciodată zgomot. Trebuie să fi invizibil. Oamenii nu trebuie să te vadă sau să te simtă şi un aparat foto DSLR se aude oriunde. În special în Ateneu, chiar şi în Sala Palatului. Încercăm să folosim aparate mirrorless silenţioase. Aşa putem fotografia pe întreaga durată a concertului”.

Timp de trei săptămâni, concertele vor continua în mai multe locuri din Capitala, dar şi la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași ori Sibiu. În străinate, vor fi organizate concerte în cadrul Festivalului în 7 oraşe din 5 țări. Anul acesta, printre invitaţii care vin în România, se numără şi actrița Marion Cotillard, care va interpreta personajul Ioanei D'arc, alături de Orchestra Naţională din Lille și corul Filarmonicii George Enescu, pe scena Ateneului Român.

În plus, toate informațiile despre evenimentele și concertele din cadrul festivalului George Enescu sunt disponibile și pe aplicația Enescu Experience, pe care o puteți descărca gratuit pe orice smartphone.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO