Reacția Jandarmeriei după anunțul făcut luni de Parchetul Militar: Nu am cum să comentez ce spune un procuror

13-08-2018 16:08


Ciocniri violente între protestatari și jandarmi, la protestul din Piața Victoriei

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a spus că instituţia va colabora cu procurorii militari care anchetează modul în care au intervenit forțele de ordine în timpul protestelor de vineri, 10 august.

Georgian Enache a mai declarat pentru Mediafax că vor fi furnizate parchetului toate documentele solicitate.

”Parchetul Militar este autoritatea competentă să verifice întreg ansamblul acţiunilor Jandarmeriei şi noi punem la dispoziţia organelor de cercetare toate informaţiile, documentele şi informaţiile de care aceştia au nevoie pentru clarificarea fiecărei situaţii”, a declarat pentru sursa citată Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Întrebat cum vede faptul că procurorii militari vor extinde ancheta, pentru a afla dacă jandarmii se fac vinovaţi de neglijenţă în serviciu după ce doi militari au fost izolaţi de grup şi loviţi de mai mulţi protestatari, Enache a refuzat să comenteze.

”Eu nu am cum să comentez ce spune un procuror este atributul lor să explice toate aspectele pe care le consideră necesare”, a mai spus acesta.

Ionel Corbu, procuror la Parchetul Militar, a declarat luni că în jur de 30 de protestatari au depus plângeri împotriva jandarmilor, care vor fi reunite într-un singur dosar penal pentru purtare abuzivă şi abuz în serviciu. Procurorii au cerut imagini inclusiv de la victime şi vor începe audierile.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO