Raport cu bâlbe și greșeli. Cum a explicat Ioana Bran diurna de 25 de lei a sportivilor

×
Codul embed a fost copiat

Cel mai tânăr membru al guvernului Dăncilă, Ioana Bran, ajunsă ministrul Tineretului și Sportului la 31 de ani, și-a prezentat miercuri bilanțul.

Tânăra a citit o prezentare în care s-a lăudat cu tabere pentru tineret, 4 ședințe de lucru pentru organizarea Euro 2020 sau o lege a Tineretului. A recunoscut apoi că nu a făcut niciun demers pentru construirea unei săli polivalente, promisă de PSD sau că nu a dat nici un leu tenisului, cel mai performant sport al României în ultimul an. Nu au lipsit nici greșelile gramaticale.

160 de tineri cuprinși între 15 și 20 de ani”, este formularea transmisă jurnaliștilor de Ioana Bran, formula corectă fiind: 160 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani.

Nu a fost singura, însă. ”Au fost alocați o sumă similară ca în anul precedent”, a continuat ministrul. Forma corectă fiind: A fost alocată o sumă similară ca în anul precedent.

La 6 luni de mandat, vizibil emoţionată, Ioana Bran a citit realizările ministerului.

Citește și
florian bodog
Florian Bodog, fostul ministru al Sănătății, ar fi plagiat 36% din teza de doctorat
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"S-a constituit o comisie de amorţi... amorni...armonizare a legislaţiei cu dispoziţiile legii 69/2000, legea sportului, se afla în stadiul de formulare a propunerilor de modificare şi complemen... aah.. completare alte 3 acte normative", a spus, printre bâlbe Ioana Bran.

La realizări a fost trecută şi Legea Tineretului. Mai dificil a fost să o explice.

"Aceasta realizare este realizarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Principala realizare, Ministerul Tineretului şi Aportului are nişte centre de tineret şi sport care se desfăşoară, îşi desfăşoară activitatea în cadrul direcţiilor judeţene de sport şi tineret, dar se doreşte ca şi UAT-urile să aibă aceste centre de tineret, unde au loc consultări publice, unde au loc tot felul de evenimente şi culturale şi formale.. aa.. de formare", a spus Ioana Bran.

În 2017, România a fost nevoită să mute la Cluj Campionatele Europene de Gimnastică, pe care ar fi trebuit să le găzduiască la Bucureşti, pentru că Ministerul Tineretului şi Sportului nu a fost în stare să construiască o sală de sport.

De asemenea, meciurile de tenis ale echipei de Fed Cup au fost mutate tot la Cluj, din aceeaşi cauză.

Ioana Bran: - În general, construcţiile mari se realizează prin Compania Naţională de Investiţii, compania ştiu că se axează foarte mult şi pe construcţia de săli polivalente, de săli de sport. Acest demers se poate face de către noi sau de către o primărie, în speţă primăria generală a capitalei, o notă de oportunitate.

Reporter: - Aţi făcut o astfel de notă?

Ioana Bran: - În momentul de față încă nu am făcut-o.

Gafele făcute de ministrul Tineretului și Sportului au continuat și la conferința de presă, când un jurnalist a întrebat-o ce părere are despre faptul că un sportiv din lotul național de kaiac-canoe are o diurnă zilnică de doar 25 de lei.

Amuzată inițial de întrebare, Ioana Bran a încercat să dea o explicație, comparând diurna sportivilor cu cea a unui demnitar, care este de 17 lei.

Este o situație reală, desigur, nu poate că nu reușești de acești 25 de lei să-ți iei cea mai bună hrană. Un oficial al statului român în momentul în care pleacă într-o delegație are 17 lei diurnă pe zi. Vorbeam despre consumul de calorii pe care trebuie să-l aibă un om. Din cunoștinețele mele un sportiv este îndrumat de un medic, de un nutriționist pentru a-și face mesele în așa fel încât să aibă tot ceea ce-i trebuie și organismul să nu aibă anumite lipsuri de natură a componenței și a caloriilor de care are nevoie”, a transmis Ioana Bran.

Jurnalistul a insistat și a întrebat-o pe Ioana Bran cum poate un sportiv să se hrănească o zi întreagă din această sumă. Ministrul a venit cu o explicație și a precizat că oricum sportivii trebuie să se mențină într-o anumită greutate.

Eu nu spun că situația este una ușoară, spun doar că și aceștia au nevoie de a avea o dietă în funcție de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul, chiar, din cunoștințele mele, aceștia trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să oscileze, pentru că altfel riscă să dezechilibreze puțin și modul cum s-au obișnuit pe partea de antrenament”, a fost explicația ministrului.

Ministrul Sportului şi Tineretului are şi o părere despre mesajele anti-PSD.

Nu mi se pare normal pentru o mamă în an centenar”, a transmis aceasta.

Ioana Bran este fiica milionarului Ioan Bran, cunoscut pentru afaceri cu pălincă, în Satu Mare. La doar 27, ea a devenit membru al Consiliului Judeţean Satu Mare, iar 3 ani mai târziu a fost aleasă deputată pe listele PSD. Din ianuarie 2018 este ministru al Tineretului şi Sportului.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Paul Stănescu o va înlocui pe Viorica Dăncilă în perioada 6 - 13 august
Paul Stănescu o va înlocui pe Viorica Dăncilă în perioada 6 - 13 august

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, va exercita, în perioada 6 - 13 august, atribuţiile premierului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului.

Florian Bodog, fostul ministru al Sănătății, ar fi plagiat 36% din teza de doctorat
Florian Bodog, fostul ministru al Sănătății, ar fi plagiat 36% din teza de doctorat

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, ar putea rămâne fără titlul de doctor.

Tudorel Toader a explicat ce aşteaptă de la viitorul şef DNA.
Tudorel Toader a explicat ce aşteaptă de la viitorul şef DNA. "Măsuri de îmbunătăţire a activităţii"

Ministrul Justiţiei le-a spus luni jurnaliştilor de ce a respins primii 4 candidaţi la şefia DNA.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.