Răfuieli cu focuri de armă între interlopi la Chiajna, din motive electorale. Care este starea victimelor

24-07-2020 13:19


La 24 de ore, de la atacul sângeros din Chiajna, o localitate aflată lângă Bucureșți, poliția îi caută pe suspecți.

 

Doi bărbați au fost atacaţi cu pistoale şi săbii, pe stradă, de membrii unui clan interlop. Răniții sunt acum în stare gravă, la spital. Unul dintre ei a fost arestat în urmă cu zece ani, în furtul de arme de la o unitate militară. Celălalt este fratele campioanei la culturism Alina Pană, care a declarat că în spatele atacului s-ar afla vărul ei, eliberat recent din închisoare.

 

Aseară, după ora 19, cel puțîn trei mașini au înconjurat autoturismul în care se aflau Călin Pană, fratele Alinei Pană, campioană la culturism, și Liviu Iordan, cunoscut pentru furtul armelor de la Ciorogârla. Cei doi se întorceau de la piscină. Acolo făcuseră un live pe Facebook în care anunțaseră că pleacă spre casă, iar agresorii au aflat, astfel, unde îi pot găsi.

Alina Pană, sora uneia dintre victime: „Au fost așteptați de mai multe mașini, în jur de 30 de indivizi în acele mașini, au folosit focuri de armă asupra lor, au imobilizat mașina. După care i-au scos din mașina au continuat cu focurile de armă, Liviu a fost împușcat în picior, a leșinat, a intrat în comă, apoi a fost lovit cu săbii, răngi, lăsându-l inconștient. În același timp, același lucru i s-a întâmplat fratelui meu”.

Din spital, fratele campioanei povestește prin ce a trecut. Susține că ar fi fost atacat chiar de vărul sau, Costel Raiciu.

Călin Pană: „Au sărit pe mașină, au blocat strada la barieră. Nu am avut unde să ne ducem, au sărit imediat cu mașina Costel și încă câțiva. Liviu era în dreapta mea și a spus „da-te să-l împușc”. A tras, în momentul când a tras m-am uitat să văd dacă l-a împușcat pe Liviu sau pe mine și în momentul acela am primit o lovitură în cap, am mers un metru-doi, am căzut. Am dat să merg spre Liviu, îl loveau Costel și câteva persoane, jos”.

Imediat după atac, agresorii s-au făcut nevăzuți, însă au lăsat în urmă două dintre mașinile cu care au intervenit în conflictul sângeros. Astfel, polițiștii au reușit să contureze un cerc de suspecți. Într-o a treia mașină, însă, care între timp a fost luată de la faa locului, polițiștii ar fi descoperit și un glonț.

Ionica Pană, mama uneia dintre victime: „Cea cu glonțul a dispărut, bineînțeles, mașină lui Sorin nu mai este, lui Sorin Raiciu. Ne trimite vorbe că ne omoară tot neamul, oricum nu face pușcărie, aseară era pe stradă în Roșu și poliția nu-l găsește. Vrea să controleze Chiajna, să-i dea lumea bani de frică să fie terorizată”.

Numele lui Costel Raiciu, suspectul bănuit că ar fi inițiat atacul, este legat de un scandal la fel de sângeros din 2010. Atunci, acesta ar fi snopit în bătaie un individ pe care l-ar fi abandonat în față Spitalului Municipal. Ulterior, s-a predat, dar a susținut că altul ar fi de fapt agresorul. A făcut închisoare pentru tentativă de omor”.

Alina Pană, sora victimei: „S-a eliberat acum un an de zile și a vrut să lege o prietenie cu fratele meu, i-a spus că împreună pot face diferite chestii. Călin i-a spus în felul următor, ce vrei tu să faci nu o să ți aducă nimic bun și poate vei ajunge înapoi închis, eu nu vreau să fiu implicat în așa ceva, eu vreau să-mi trăiesc viața”.

Potrivit unor surse din anchetă, întreg scandalul dintre clanurile Iordan și Raiciu ar fi pornit din motive electorale, pentru că fiecare ar susține un alt candidat la primărie.

Ionica Pană, mama uneia dintre victime: „Cum să omori? Pentru ce? Suntem o țară liberă. Susține fiecare pe cine vrea, intrăm singuri și punem ștampila, așa ceva mi se pare o aberație”.

De cealaltă parte, Liviu Iordan, aflat în acest moment în comă la spitalul Militar, a fost acuzat în 2009 că a furat, alături de fratele său, mai multe arme din unitatea militară de la Ciorogârla. A fost arestat după ce peste 30 de arme au fost găsite într-un depozit deținut de el.

 

Tags: scandal, arme, chiajna,

VIDEO PROTVPLUS.RO