RABLA 2015. Inscrierile pentru persoanele fizice incep luni. Care sunt conditiile si cat este valoarea tichetului

Rabla

Programul Rabla 2015 pentru persoane fizice incepe luni, data de la care doritorii se pot inscrie la un dealer autorizat pentru a-si rezerva tichetul de 6500 de lei pe care il primesc pentru a achizitiona o masina noua la casarea unei mai vechi de 8 ani.

Cei care doresc sa beneficieze de programul Rabla in acest an se pot inscrie de luni la unul din producatorii sau dealer-ii auto validati in program, a caror lista va putea fi consultata pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului.

Cei inscrisi vor beneficia de un tichet de 6.500 de lei in schimbul casarii masinii mai vechi de opt ani pe care o au la unul dintre colectorii autorizati de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM).

Ei vor beneficia de reducerea de 6.500 de lei la achizitionarea masinii noi de la producatorul la care s-au inscris. Totodata, beneficiarii pot ceda prima de casare in favoarea altor persoane care doresc sa isi cumpere o masina noua.

In cadrul programului Rabla 2015, cu o valoare totala de 200 milioane lei, a fost alocat un numar de 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice.

Citește și
Dacia restaurata
75 de Dacii, salvate de la fier vechi. Cum poti sa transformi o rabla intr-un "vehicul istoric"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

In plus, cei care participa la program pot beneficia de eco-bonusuri, la achizitionarea unor autoturisme cat mai nepoluante. Valoarea eco-bonusurilor este urmatoarea: 750 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) si 2.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Pot fi cumulate maxim doua eco-bonusuri, cu mentiunea ca aceasta se poate realiza numai intre un eco-bonus de 750 de lei si unul din celelalte doua categorii.

"In urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de acordarea unor eco-bonusuri diferentiate, cu o valoare mai mare pentru autoturismele care polueaza cel mai putin. Consideram ca aceasta decizie reprezinta inca un pas spre un program Rabla 2016 pe care ni-l dorim suta la suta ecologic", a declarat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Bonusurile din Programul
Bonusurile din Programul "Rabla 2015", anuntate de autoritati. Cati bani da statul la cumpararea unei masini ecologice

Programul "Rabla 2015" va incepe in luna martie, iar autoritatile pun la bataie 20.000 de tichete in valoare de 6.500 de lei pentru fiecare masina veche casata.

75 de Dacii, salvate de la fier vechi. Cum poti sa transformi o rabla intr-un
75 de Dacii, salvate de la fier vechi. Cum poti sa transformi o rabla intr-un "vehicul istoric"

Tot mai multi romani restaureaza batrana Dacie a familiei in loc sa o duca la fiare vechi. Anul trecut, 75 de automobile istorice din aceasta marca au primit atestatul de vehicul istoric

"Programul Rabla" la ghiozdane si haine. Magazinele se intrec in oferte pentru inceputul noului an scolar

Scoala incepe si in magazine, care au oferte atractive pentru parinti si copii. In programul Rabla pentru ghiozdane, de pilda, cine aduce rucsacul vechi primeste reducere la unul nou. La fel se intampla si cu hainele care le-au ramas mici copiilor.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.