Provocarea lansata de ISU Mures pentru tinerii care vor sa devina pompieri. Ce criterii trebuie sa indeplineasca

27-05-2016 13:31

Salvatori din pasiune. Provocarea vine din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mures.

Astfel, cei care simt ca si-ar putea orienta cariera spre meseria de pompieri dar si pentru voluntariat se pot inscrie la cursurile ISU. Institutia va pregati 40 de voluntari, in domeniul primului ajutor dar si al descarcerarii.

Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mures a lansat o provocare tinerilor din judet: sa devina salvatori. Doritorii se pot inscrie pana la mijlocul lunii iunie, iar apoi vor lua parte la pregatiri intense in domeniul primului ajutor.

Ing. dr. col Dorin Oltean , sef ISU Mures:
"Meseria de pompieri este una din cele mai nobile meserii, dar si riscanta. Cu acest proiect se doreste o intarire a capacitatii de voluntariat, si in acelasi timp dorim de a invata cetatenii ce trebuie sa faca intr-o situatie de urgenta si nu in ultimul rand sa poata sa acorde un ajutor medical in situatii deosebite."

La nivelul judetului Mures sunt dipsonibile 40 de locuri. Cei interesati trebuie sa aiba minimum 16 ani dar si sa indeplineasca anumite criterii.

Gagyi Mihalz purtator de cuvant ISU Mures:
"Viitorii salvatori din pasiune trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani sa fie apti din punct de vedere medical si psihologic, sa fie dornici de adrenalina in salvarea oamenilor."

Inainte sa devina voluntari, cei intersati vor parcurge cursuri de pregatire profesionala si vor invata de la specialistii in salvare cum trebuie intervenit in diferite situatii. Cei trecuti de 18 ani vor fi instruiti si in tehnicile de descarcerare.

sublocotenent Alin Moldovan, ISU Mures:
"Pregatirea acestor voluntari se face atat pe partea de prim ajutor, pe partea de descarcerere, operatiuni de salvare si de stingerea incendiilor. Cursurile o sa fie la nivel de varsta atat cursuri de prim ajutor cat si cursuri de descarcerare."

Dupa pregatirea voluntarilor, acestia vor avea ocazia sa munceasca alaturi de pompieri.  Contractele de angajare se vor incheia abia dupa doi ani de pregatire. In Mures, voluntariatul are traditii vechi in ceea ce priveste serviciul de urgenta. SMURD Mures lucreaza anual cu zeci de tineri dornici sa salveze vieti.


VIDEO PROTVPLUS.RO