Protestul angajaților supărați că nu muncesc. Cum s-au revoltat pentru că stau degeaba


Ultimul update: Luni 25 Noiembrie 2019 21:03
Data publicarii: Luni 25 Noiembrie 2019 16:43
Categorie: Stiri actuale

Protest pe şantierul autostrăzii Sebeș-Turda, în judeţul Alba. Angajaţii uneia dintre firmele care execută lucrări pe lotul 2 al şoselei de mare viteză au oprit lucrul acum o săptămână.

Asta din cauza facturilor restante neplătite de către contractant în valoare de peste 1 milion de euro, şi a lipsei de materiale necesare realizării terasamentelor.

Lucrările pe porţiunea care leagă Alba Iulia Nord de Aiud măsoară aproape 25 de km şi sunt realizate în proporţie de 60%.

Luni dimineaţă peste 70 de angajaţi ai firmei ce a subcontractat executarea terasamentelor pe acest lot au venit cu zeci de utilajele în zona organizării de şantier de la Beldiu, pentru a se face auziţi.

Mircea Rotar, şef de şantier: „Antreprenorul general nu ne-a mai livrat material pentru realizarea tersamentelor. Mie mi se pare anormal ca un proiect de autostradă începând în urmă cu 5 ani la ora actuală ei nu au material pentru umplutură şi realizarea terasamentelor. Am trimis o notificare dânşilor companiei naţional CNAIR, DRDP Cluj. Până în momentul de faţă nu am primit niciun răspuns."

Oamenii spun că de o săptămână vin zi de zi la lucru, şi stau, pentru că nu au materialele necesare, pământ şi balast.

Dorel Cazan, angajat: „Nu lucrăm de o săptămână, nu ne-au asigurat material pentru a duce pe terasmente şi din cauza neplăţii către firma noastră, balastru şi material sub formă de argilă pentru terasament."

Ilie Bic, angajat: „Suntem aici opriţi o grămadă de oameni şi utilaje şi maşini care am dori să lucrăm. Aşteptam din partea domnului ministru să rezvolve cât mai repede problema şi să putem merge în continuare să putem lucra."

Şeful de şantier susţine că în acest ritm de abia peste 4 ani o să se poată circula pe-acolo!

Mircea Rotar, şef de şantier: „Până la structura rutieră mai sunt aproximativ 1 milion două sute de mii de metri cubi de realizat. Eu vă întreb pe dumneavoastră, mai durează 3-4 ani de coşmar pe drumurile României.”

Oamenii spun că nu au primit de la antreprenor 4,5 milioane de lei pe lucrările făcute, şi numai în luna noiembrie s-au mai adăugat alte 3 milioane.

Un pod de pe o autostradă s-a prăbușit în Italia, în apropierea orașului Savona. VIDEO
Peste 50 de mașini, implicate într-un accident în Statele Unite. Mai mulți răniți. VIDEO
Momentul în care un TIR derapează și trece milimetric pe lângă oameni. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO