Protest organizat la Iasi de tatal fetitei care a murit la nastere. "Poate ca impreuna reusim sa trezim acest sistem"

Dată publicare: 13-09-2014 19:02
Dată actualizare: 16-09-2014 07:02


"Nimeni nu-mi aduce copilul inapoi, dar poate noi toti, impreuna, reusim sa trezim un sistem care a adormit" - a spus-o cu durere si furie tatal unei fetite care a murit la nastere, pentru ca sotia sa ar fi fost lasata de izbeliste timp de 8 ore.

Dupa aceasta nenorocire, 5 medici si doua asistente de la Maternitatea din Iasi sunt vizati de o ancheta. Barbatul care ii acuza pe medicii maternitatii "Elena Doamna" din Iasi de neglijenta a organizat sambata, in semn de protest, un mars al tacerii in fata unitatii medicale. La eveniment au participat aproape o suta de persoane colegi si prieteni care ii sustin pe cei doi parinti indurerati.

Cei prezenti au incercat sa-l imbarbateze si au aprins lumanari in fata maternitati, in memoria fetitei moarte. Parintii copilului care ar fi trebuit sa se nasca perfect sanatos ii acuza pe medici ca au ignorat o noapte intreaga durerile mamei, iar cand i-au acordat atentie femeia de 26 de ani a nascut un bebelus mort.

Vineri, reprezentantii spitalului au tinut o conferinta de presa in care au declarat ca medicul de garda i-a facut mai multe vizite gravidei, dar cel mai probabil la nastere au aparut complicatii. Tatal copilului a depus plangeri la Colegiul Medicilor si la politie, iar sambata a primit inclusiv sprijinul Ministrului Sanatatii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO